27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Bijlmer - Zwanenburg 1-2 (0-1)

0-1 Richard Padt, 1-2 Bas Kooter

Gele kaart: Paul Koenen

“Voor het publiek was het een heel mooie wedstrijd tussen twee ploegen die goed aan elkaar waren gewaagd,” vond Wessel Colijn. “Het veld van SV Bijlmer ben ik veel minder over te spreken. Ik ben blij dat we hier nu al hebben gespeeld, dan hebben we het maar gehad. Een dramatisch slecht veld, ik durf te stellen dat het op het strand egaler is. We konden daardoor weinig opbouwen van achter uit. In de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor Zwanenburg en in de dertigste minuut was Richard Padt er als de kippen bij toen de keeper van Bijlmer een schot van Bas Kooter losliet. Na rust kwam Bijlmer op gelijke hoogte door een afstandschot. Daarna kwamen we behoorlijk onder druk te staan, Bijlmer heeft een fysiek sterke ploeg, maar een homogeen Zwanenburg streed voor iedere meter. Vandaag speelden A-junioren Lars Buijs en Rick van Veen en uit het tweede Alex van Poppel mee. Ze hebben het vandaag alle drie heel goed gedaan. Uitblinkers vond ik vandaag doelman Remco van Schagen en Bas Kooter. In de 86e minuut bereikte Remco van Schagen met een verre uittrap Bas Kooter die 1-2 scoorde. De scheidsrechter trok er nog negen minuten bij en in die extra tijd waren er nog heen en weer kansen. We hebben vandaag een heel belangrijke overwinning geboekt, ik ben een tevreden trainer.”