rij langs Door Neptunus

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Honkbal

Hoofddorpse ploeg plaatst zich voor derde keer in haar clubhistorie voor de Holland Series HOOFDDORP - De strijd in de eerste play-off wedstrijd - een best-of-five tussen Konica Minolta Pioniers en Door Neptunus - werd op donderdagavond in Rotterdam een gevecht tussen de pitchers Leon Boyd (DN) en Roger Kops (KMP). Pas in de 8e inning kwam het eerste punt via Michael Duursma op het scorebord.

KMP-coach Frank Koene rook de overwinning en paste en slimme tactiek toe. Hij wisselde Roger Kops, die en uitmuntende wedstrijd had staan gooien en slechts twee honkslagen had toegestaan, voor zijn Venozolaanse pitcher Nelson Santander. Die schakelde in de 8e inning meteen Korff en Sluijter met drie slag uit. Dat gaf KM Pioniers de kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Reliever Gregory Gustina (DN) kreeg in de 9e inning nog eens vier hits tegen, waardoor nog eens twee spelers de thuisplaat konden passeren. Eindstand: 1-3.

Tweede winstpartij KM Pioniers in Hoofddorp

Favoriet Neptunus slaagde er ook in de tweede wedstrijd niet in om te winnen. De ploeg van coach Eric de Bruin lijkt maar moeite te hebben om een offensief te starten tegen KM Pioniers. Voor een groot deel is dat ook de verdienste van de KMP-pitchers. In dit tweede duel was het de beurt aan KMP-veteraan Richard Orman. De linkshandige werper schakelde met behulp van zijn veld de eerste elf slagmensen uit. DN-pitcher Diegomar Markwell verging het een stuk minder goed. De international kreeg al direct in de 1e inning drie punten tegen. In die 8e inning ging het opnieuw mis met de DN-pitcher. Nu begon hij met vier wijd voor Norbert Lokhorst en ging hij in de fout op een stootslag van Glenn Romney. Na opzettelijk vier wijd voor Dè Flanegin, kon Markwell de bal overgeven aan DN-reliever Kevin Heijstek. Die kreeg met volle honken een hit tegen van Mark Duursma en een opofferingsslag van Jourick Blanco. Dat leverde nog eens twee Hoofddorpse punten op (5-0).Orman stond vanaf de 6e inning geen enkele honkslag meer toe. In de laatste inning maakte closer Dave Draijer het karwei vakkundig af. Eindstand: 5-0.

Derde en beslissende wedstrijd ook met winst afgerond

De pitching maakte ook in het derde duel op zondag in Rotterdam het verschil. Nu waren het niet alleen de KMP-pitchers die onbespeelbaar waren, maar zorgden ook de DN-werpers voor de beslissing. Michael Duursma opende in de 3e inning de score op een tweehonkslag van Glenn Romney. De thuisploeg sloeg ondertussen in elke inning één honkslag op het werpen van de Venezolaan Nelson Santander. Pas in de 6e inning wist Neptunus te scoren. In de 7e inning kwam KM Pioniers direct weer op voorsprong, juist op dat moment had DN-international Leon Boyd het werpen had overgenomen van Jurjen van Zijl. Maar Boyd kon geen enkele keer goed in de wedstrijd komen. In de 7e inning scoorde Michael Duursma 1-2, maar kwam de thuisploeg met twee runs sterk terug (3-2). Ondertussen had Dave Draijer het werpen overgenomen van Nelson Santander.KM Pioniers zorgde in de 9e inning voor een opmerkelijke opleving en opnieuw profiteerde de ploeg daarbij van een slechte dag van Boyd. Met twee man uit gooide deze nu tweemaal geraakt werper, waardoor alle honken vol stroomden. Met een mooie honkslag mepte Jourick Blanco vervolgens zijn ploeg voor het tweede jaar op rij naar de Holland Series. Op zijn uithaal konden Glenn Romney en Dè Flanegin scoren en dat leverde ook de 3-4 eindstand op.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie