Choreografe Nanine Linning brengt

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de tweede week van oktober vindt de landelijke Dansweek plaats. Schouwburg De Meerse heeft in deze periode een dansvoorstelling op het programma staan die door sommigen omschreven wordt als ‘de mooiste dansvoorstelling van de afgelopen jaren’. De jonge choreografe Nanine Linning, die vorig jaar al in De Meerse te zien was met het prachtige ‘Bacon’ (winnaar van de Zwaan voor de beste dansproductie 2004/2005), brengt nu ‘Cry Love’. Nanine Linning gaat hierin op zoek naar de oerdrift in de mens, zijn instinct en zijn emoties. De voorstelling, een combinatie van dans en een video-installatie, is een totaalervaring. Dans, muziek en video gaan een geraffineerd samenspel aan om te komen tot een voorstelling die knarst tussen pijn en schoonheid. ‘Cry Love’ staat op zaterdag 13 oktober om 20.15 uur in De Meerse.

pijn en schoonheid samen in ‘Cry Love’

De voorstelling speelt zich af op de rand van emoties, waar uiterste gevoelens samenkomen.

De vijf dansers, waaronder Linning zelf, zijn slechts gekleed in huidkleurig ondergoed. Hun lichamelijkheid maakt hen primitief en kwetsbaar. De voorstelling beweegt zich als de cyclus van het leven en toont ondersteboven hangende dansers, rauwe en gepassioneerde duetten en de instinctieve mens in al zijn kracht. Dans, film, licht en decor vermengen zich tot een groot geheel, waarover Linning zelf zegt: “Ik wil een zintuiglijke en fysieke ervaring meegeven, waar je als publiek ingezogen wordt”.

De muziek van de voorstelling werd gemaakt door Jacob ter Veldhuis, die op virtuoze wijze gebruik maakt van elektronica. Eerder liet choreograaf Hans van Manen zich inspireren door zijn werk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie