Hoofddorp pakt HBC in vervroegde terugwedstrijd

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

KNVB gooit competitie om na terugtrekken United/DAVO, HBC speelt onder protest “We hadden in het eerste uur te weinig ideeën, daardoor konden we niet domineren,” beschouwde Tafil Markovic na. “Toen Marouane Ghazi in het veld kwam, creëerden we wel de openingen. Dit is een heel belangrijke overwinning die bovendien verdiend is. Ook vandaag weer hebben we veel kansen gehad en eigenlijk te weinig gescoord. Uitblinkers vond ik vandaag Marouane Ghazi en John Brouwer.”

Hoofddorp - HBC 3-1 (0-0)

1-0 Niels de Kruif, 2-1 Jordie Smit, 3-1 Joël Bonsu

Gele kaarten: Joël Bonsu, Vincent Koolbergen (twee maal, dus rood)

Bij het handenschudden tussen de trainers vlak voor het eerste fluitsignaal meldde de trainer van HBC dat zijn vereniging een protestbrief gaat schrijven aan de KNVB. In de oude competitieplanning zou het een vrij weekeinde zijn geweest voor de ploeg uit Heemstede. Daar was ook op gerekend. Pas laat in de week werd intern bekend dat er in en tegen Hoofddorp gevoetbald moest worden. Ongeveer honderd telefoontjes later kon HBC een representatief elftal het veld in sturen. Ook Tafil Markovic had te maken met een flinke absentielijst, verschil was wel dat hij maandag al wist dat er zaterdag tóch moest worden gespeeld. Of het door de voorgeschiedenis kwam zal onduidelijk blijven maar de wedstrijd kwam pas na rust op gang. Hoofddorp kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden, maar Joël Bonsu en Bart Driessen hadden geen succes. In de 51e minuut vond Niels de Kruif na een individuele actie met een mooi schot via de binnenkant van de paal wel het net. De 1-0 voorsprong was geen lang leven beschoren. Grensrechter Jan Brouwer kon vlaggen wat hij wilde, HBC mocht door in buitenspelpositie en het was in de 53e minuut alweer 291-1. HBC deelde meteen daarna nog een speldenprik uit met een vrije kopbal na een vrije trap, Milko Snijders redde. In de 55e minuut kwam Marouane Ghazi in het veld voor Stefan Koolbergen. Met zijn individuele acties en prima steekballen had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg. Een voorzet van hem kwam tegen een HBC-arm en uit de toegekende strafschop scoorde Jordie Smit 2-1. Hoofddorp kreeg meer mooie kansen en een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist toen Joël Bonsu 3-1 scoorde, assist: Marouane Ghazi. De slotfase werd toch nog spannend, HBC poeierde in de 78e minuut tegen de lat en Vincent Koolbergen kreeg in de 81e minuut zijn tweede geel. HBC drong aan maar met tien man was het Hoofddorp dat nog een keer scoorde, alleen de grensrechter weigerde te vlaggen en de scheidsrechter stond op te grote afstand.