van de Sport

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Volgens Peter Boerman is een harde voorwaarde voor de steun van zijn fractie dat het college toezegt dat het zwembad van sportcomplex Het Spectrum in stand blijft. GroenLinks komt vanavond met een motie en een amendement om dat doel te bereiken. Ook andere fracties, waaronder de ChristenUnie/SGP hebben moties aangekondigd.

HOOFDDORP - Er lijkt in de gemeenteraad toch een meerderheid te zijn voor de plannen van het Huis van de Sport. Na de VVD en PvdA is nu ook GroenLinks bereid ja te zeggen tegen het collegevoorstel om aan de Bennebroekerweg een sportcomplex van bijna 46 miljoen euro te bouwen, zo heeft GroenLinks-fractievoorzitter Peter Boerman gisteren gezegd.Vanavond stemt de gemeenteraad.

Twee weken geleden was er bij het debat over het Huis van de Sport in de raad veel kritiek op het collegevoorstel. Ook coalitiepartij GroenLinks was toen erg kritisch. De fractie heeft afgelopen tijd evenals andere partijen een serie vragen gesteld. Peter Boerman verwacht dat het college die nog voor de stemming van vanavond allemaal naar tevredenheid beantwoordt. “Als dat gebeurt, neigen we ernaar om het voorstel te steunen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie