Gezellig en voordelig shoppen bij Van Groningen Partijgoederen

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

“Wij zijn hier mee begonnen toen in 1993 de winkel van Wastora in Zaandam volledig afbrandde”, vertelt directeur Joop van Groningen. “We hadden toen een sloopbedrijf en vonden het eigenlijk zonde om allerlei producten die eigenlijk nog goed waren weg te gooien. Het was zeker een succes en voor ons een reden om hiermee verder te gaan.” Joop wordt de laatste jaren bijna dagelijks gebeld door een schade-expert met het verzoek of hij naar een bepaalde partij wil komen kijken. Natuurlijk komen er dan meerdere opkopers en de partij wordt dan gegund aan degene met het hoogste bod. “Het is leuk werk”, vertelt Joop verder. “Mijn opa deed eigenlijk hetzelfde, maar dan met antiek. Als klein jongetje speelde ik er graag. Ik ben met werken begonnen in de sloop, maar mijn hart lag toch meer bij de handel. Het is hard werken, maar wel heel afwisselend, want je weet nooit wat je tegenkomt. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld 13.000 flessen wijn staan, maar ook (kinder) fietsen en artikelen uit een dierbenodigdheden groothandel. En binnenkort komen ook de kerstartikelen weer. De prijzen liggen over het algemeen ver beneden de winkelwaarde.”

NIEUW-VENNEP - Op het industrieterrein de Pionier is al vele jaren de winkel van Joop en Rina van Groningen gevestigd. Het is een bijzondere winkel, want men verkoopt de meest uiteenlopende producten die afkomstig zijn uit faillissementen en/of schades.

Niet alleen Joop werkt voor de winkel, ook zijn vrouw Rina is er dagelijks. Zij regelt de hele winkel en coördineert tal van zaken. Naast de zeven medewerkers hebben Joop en Rina ook twee medewerkers van Stichting Ons Tweede Thuis. “We hebben een fantastisch team”, besluit Joop. “We zijn goed op elkaar ingespeeld.” Kortom, in de winkel, met een oppervlakte van 1000 vierkante meter, vindt men een zeer uiteenlopend assortiment, maar hier geldt natuurlijk wel op = op. De winkel is zes dagen per week geopend. Op maandag van 13 tot 17 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur. Op de website staan regelmatig de speciale aanbiedingen.

Van Groningen Partijgoederen Staringstraat 43 2152 CW Nieuw Vennep www.vangroningenpartijgoederen.nl
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie