Swingend gitaarconcert Esther Steenbergen Trio met kunstfluiter

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Eigenzinnig en veelzijdig gitariste Esther Steenbergen voelt zich zowel in klassiek hedendaags als Latijns-Amerikaans repertoire als een vis in het water. Samen met latin jazz muzikanten Eric Calmes (Curaçao) op bas en Enrique Firpi (Uruguay) op percussie brengt ze beide stijlen op spectaculaire wijze samen. Gedrieën spelen zij originele interpretaties van werk dat oorspronkelijk voor klassieke gitaar geschreven is. Zo komen er stukken van componisten als Astor Piazzolla, Heitor Villa-Lobos en Juan Pablo Dobal voorbij. Speciale gast bij het concert is Geert Chatrou, wereldkampioen kunstfluiten. Eerder speelde hij al met o.a. het Metropole Orkest. Het Esther Steenbergen Trio staat op zondagmiddag 14 oktober om 12 uur in Het Oude Raadhuis.

Een optreden van het Esther Steenbergen Trio swingt volgens het Parool “volledig de pan uit”. Na het optreden van vorig seizoen in Het Oude Raadhuis, is het trio nu terug met een geheel nieuw concert. Opnieuw staan de ritmes en het virtuoze gitaarspel centraal. Esther Steenbergen is dan ook een geroutineerd muzikante. Zij nam klassieke cd’s op met werk van Bach en Schubert, maar beheerst ook de Latijns Amerikaanse ritmes als geen ander. Eerder was Steenbergen lid van het vermaarde Amsterdams Gitaartrio. Bassist Eric Calmes is specialist in de jazz, fusion en salsa. Hij speelde onder meer met Izaline Calister. Als geen ander weet hij een dynamische ‘groove’ onder elke compositie te leggen. Gitarist Enrique Fripi speelde over de hele wereld met allerhande artiesten. In Nederland trad hij ondermeer op met Laura Fygi, Josee Koning en Deborah J. Carter.

Kunstfluiter Geert Chatrou is speciale gast bij het concert in Het Oude Raadhuis. Tijdens een aantal nummers zal hij meespelen door enkel zijn lippen als instrument te gebruiken. Wat begon als een grap, leidde tot het tot tweemaal toe winnen van het wereldkampioenschap kunstfluiten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie