naar tweede bekerronde

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Rolstoelbasketbal

BVH-herenteam blijft ongeslagen na derde winstpartij op rij tegen BC Shooters in Bunschoten HOOFDDORP - De gehele top van rolstoelbasketballend Nederland was afgelopen zaterdag te gast bij BV Hoofddorp in SportPlaza Het Spectrum tijdens het Plaatsingstoernooi voor de nationale bekercompetitie. Bij de eerste wedstrijd van de BVH-rollers tegen SC Antilope/Utrecht verzorgde wethouder Jeroen Nobel de sprongbal. Vervolgens kon hij met eigen ogen waarnemen, dat zijn favoriet BVH met 36-21 toch wat tekort kwam.

In de tweede groepswedstrijd tegen SC Devedo/Ermelo moesten de BVH-rollers ook in deze tegenstander hun meerdere erkennen. Pas in de laatste groepswedstrijd tegen ISV Hengelo wist de ploeg van coach/speler/trainer Peter van Velzen met 31-25 de winst binnen te halen. Aanvoerder René Jansen, samen met Rob Spaans woonachtig in Hoofddorp: “We hebben ons met deze resultaten geplaatst voor de volgende bekerronde en op zaterdag 27 oktober spelen we onze eerste competitiewedstrijd thuis in SportPlaza Het Spectrum in Hoofddorp (13.15 uur). Wij zijn in deze regio het enige rolstoelteam in de eredivisie en we hopen door resultaten en via de media nieuwe spelers aan te trekken met name uit Haarlemmermeer, maar ook uit de regio’s Amstelveen en Haarlem.

In Amsterdam speelt BV Lely en in Landsmeer ProBuild Lions, maar richting het zuiden speelt het volgende team pas weer in Rijswijk (ZH) en naar het oosten in Alphen aan den Rijn. Dit laatste team speelt echter in een lagere divisie. Bij ons spel is alles gelijk aan het gewone basketbal, alleen moet je na twee wieldraaiingen een dribbel maken met de bal. Ook is het zo, dat de lichamelijke beperkingen van spelers/sters ingeschaald zijn in een puntensysteem van 1 (b.v. dwarslaesie) tot een 4,5 (b.v. een enkelblessure) en dat in de nationale competitie 16,5 puntentotaal tegelijk in het veld mag staan. Internationaal is dat zelfs op 14,5 vastgesteld.”

Ook winst in derde wedstrijd herenteam BV Hoofddorp

In Bunschoten moest de ploeg van coach Ron Ribbelink het opnemen tegen BC Shooters, een team dat vlak voor aanvang van de competitie in de landelijke eerste divisie terugkeerde. BVH speelde zonder Bas Snijders en had daarvoor in de plaats jeugdspeler Kevin van Duuren in de selectie opgenomen. De start in dit duel was goed en met mooie scores van Jeffrey de Vries Andries en Wilbert de Vries nam men een kleine voorsprong. Deze werd tussen de 4e en 8e minuut vergroot met een aantal fast breaks en dit alles zorgde voor een 16-23 periodestand. In de tweede periode opende Jibbe de Goede met goede scores en omdat de thuisploeg aanvallend niet thuisgaf werd een 13-20 periodestand gerealiseerd, uitmondend in een 29-43 ruststand.

In de derde periode kwam BC Shooters aanvankelijk goed uit de startblokken met een 9-3 run, maar BVH bleef koeltjes hieronder. Met name Jan van Aalderen bleef met een dodelijke precisie de nodige driepunters raak schieten en behield BVH een ruime marge van veertien punten, na een 22-22 periodestand. In de vierde periode ging het moeizaam en ook de foutenlast van Niels van Alten en Fabio van Hooijdonk liet zich voelen. De thuisploeg rook zijn kans en opende met een 11-0 run en vluchtte BVH-coach Ribbelink in een time-out. Daarna bleef het echter nog moeizaam gaan, waarbij veel te veel werd geforceerd en te snel het schot werd genomen zonder passende rebound. In deze fase zorgde het duo De Vries Andries en Van Aalderen vanaf de vrije worplijn uiteindelijk toch voor Hoofddorpse winst (74-81). Topscorers: Jeffrey de Vries Andries 27, Wilbert de Vries 20 en Jan van Aalderen 14.

Vrijdag 5 oktober speelt BV Hoofddorp thuis tegen New Stars/Nieuwegein in SportPlaza Het Spectrum in Hoofddorp (21 uur).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie