Verlies damesteam SV Lotus

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Veldhandbal

HOOFDDORP - Op het duel tegen DSS in Heemskerk had damescoach van SV Lotus, Paul Knol ingezet op twee winstpunten.

De start was veelbelovend en de verdediging werd als één groot collectief neergezet, waarmee de thuisploeg de grootste moeite had. Via fraai cirkelwerk van Veronica Bakker wist Lianne Wilkes vanuit een strafworp te scoren en voerde Sanne Leen na vijf minuten de stand op naar 0-2. Na de 1-2 scoorde Wilkes opnieuw via een strafworp (13e), maar kwam DSS binnen de minuut op gelijke hoogte. Toch waren het Riwanna Galiën (afstand), Lianne Wilkes (2x strafworp) en Veronica Bakker (cirkel), die voor 3-7 zorgden. Nadat Galiën voor 4-8 had gezorgd leek de thuisploeg er doorheen te zitten en moest er doorgedrukt worden door Lotus. Deze luxe kon de ploeg niet aan, want met veel foutenwerk kon DSS maar liefst vier keer scoren binnen een tijdsbestek van drie minuten. Lianne Wilkes zorgde toch nog voor een positieve stand bij rust voor de ploeg van coach Paul Knol (8-9).

Na de pauze ging DSS rustig door en liep uit naar 11-9 en scoorde ‘penaltykoningin’ Lianne Wilkes haar vijfde strafworp (10e). Lotus bleef echter fouten maken, die vakkundig werden afgestraft door DSS (15-10). Uit een klein offensief scoorde Elaine Wooning vanuit de hoek en schoot Veronica Bakker vanaf de cirkel ook raak (16-12). Riwanna Galiën wist nog tweemaal te scoren, maar het slotakkoord was voor DSS, dat de eindstand op 17-14 bepaalde. Een onnodig verlies, hetgeen vanuit een eigen Lotus-foutenfestival tot stand kwam. Zondag 7 oktober speelt SV Lotus thuis (12.40 uur).