4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

VVC - AMVJ 3-1 (1-0)

1-0 Wilbert Abbink, 2-0 Giovanni Kolf, 3-0 Wilbert Abbink

Géén kaarten

“Een absoluut terechte overwinning. Het zat er aan te komen,” kende Hajo Hendriks geen enkele twijfel. “Vandaag was Wilbert Abbink weer terug na een knieblessure. Wilbert had de hele zomer doorgetraind maar in de eerste bekerwedstrijd raakte hij geblesseerd. Samen met de fysiotherapeut heeft hij keihard gewerkt om weer fit te worden. Daarom vind ik het heel mooi dat hij meteen in zijn eerste wedstrijd twee keer scoort. In de eerste helft speelden we met de vrij strakke wind tegen. Uit een corner scoorde Wilbert de 1-0. Wij hebben daar vaste afspraken over en dat betaalde zich vandaag uit. Tegenvaller was dat Edwin van Heek al in de eerste helft uitviel met een hamstringblessure. Net op het moment dat hij de 2-0 voor het intikken had, schoot het er bij hem in. De ruststand was 1-0. In de tweede helft scoorde Giovanni Kolf met een afstandschot 2-0, we kwamen op 3-0 door een benutte strafschop van Wilbert Abbink. Daarna kregen we kansen op een vierde en misschien zelfs vijfde doelpunt. Uiteindelijk werd het nog 3-1. Al weken zag ik een stijgende lijn bij ons, AMVJ kon zich nauwelijks voorstellen dat wij samen puntloos onderaan stonden. We zijn als team steeds heel goed blijven trainen en in het veld wordt voor elkaar geknokt. Wanneer je dat doet dan komt het voetbal vanzelf weer boven drijven. Ik moet zeggen dat de sfeer vandaag na afloop heel anders is dan de voorgaande weken. Er is een brok spanning van ons afgevallen, er is muziek in het clubhuis en het is druk. De eerste overwinning is binnen en we gaan nu aan een mooie serie werken.”