Zwanenburg moeizaam langs stug Waterwijk

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

Ondanks waslijst aan geblesseerden en minder beleving dan tegen Bijlmer toch drie punten “Het was een stuk minder dan vorige week,” beaamde Wessel Colijn. “Maar als je ook slechte wedstrijden wint, dan doe je het goed. In de eerste helft waren we veel te afwachtend, ik vond dat we na rust wel goed voor de dag kwamen. We creëerden kansen, al waren het er over de gehele wedstrijd wel te weinig, ja. Waterwijk is een stugge ploeg en je moet in ieder geval zien te vermijden dat je achter komt te staan. Dan is er helemaal geen doorkomen meer aan.”

Zwanenburg - Waterwijk 2-0 (0-0)

1-0 en 2-0 Richard Padt

Gele kaarten: Bas Kooter, Rick van Veen en Richard Broere

Onder een aangenaam najaarszonnetje ontspon zich een vlakke wedstrijd tussen de nummers drie en zeven van de ranglijst. De thuisploeg speelde mat en in balbezit naar de zin van trainer Wessel Colijn veel te onrustig. Achterin werd niets weggegeven, aanvallend kon Zwanenburg nauwelijks potten breken. Bas Kooter was in de 17e en 23e minuut dreigend en Zwanenburg mocht veel corners nemen. Uit een daarvan kopte Paul Koenen de bal op de bovenkant van de lat. Wessel Colijn probeerde vanaf de kant zijn ploeg wakker te schudden. Dat lukte pas in de beslotenheid van de kleedkamer want meteen na rust had Bas Kooter de bal voor het inkoppen vanaf vijf meter. Met een inkomende tegenstander dichtbij durfde de snelle spits niet vol zijn hoofd tegen de bal te zetten. Aan de andere kant moest Richard Breure de bal uit zijn eigen doelmond wegkoppen. Na een uur spelen kreeg Zwanenburg de voorsprong die het wenste. Richard Padt leverde een mislukte voorzet af maar de bal bleef hangen. Een verdediger schoot de bal tegen de blokkende Padt aan: met een sierlijk boogje en met effect verdween de bal over de kansloze keeper heen: 1-0. Na een lob tegen de lat van dezelfde Padt moest Remco van Schagen ver zijn doel uit om de voorsprong in tact te houden. Tien minuten voor tijd stuurde de hard werkende Paul de Lange Richard Padt uitstekend weg over de linkerkant. Padt nam de bal keurig mee, versnelde en passeerde de uitgekomen doelman met een bekeken balletje: 2-0. Waterwijk kroop steeds meer uit de schulp maar echt gevaarlijk werden de gasten niet meer. Een paar minuten voor tijd kreeg Zwanenburg nog een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Rick Buijs krulde de bal richting bovenhoek maar de keeper kon ten koste van een corner redden. Over het vertoonde spel was Wessel Colijn niet tevreden. “Maar ach, de drie punten vergoeden veel. We blijven goed bij en het is nu wel duidelijk dat we mee gaan doen in de strijd om de bovenste plaatsen.”