Pancratius wacht nog steeds op de eerste overwinning

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Pancratius - Roda ‘46 2-2 (2-0)

1-0 Robin Edcius, 2-0 Bas Wesseling

Gele kaarten: Wesley Zandgrond en Bas Wesseling

“De dag eindigt in mineur,” stelde Michel Klijnzoon vast na het onnodige puntenverlies van Pancratius waardoor zijn ploeg zelfs op de laatste plaats van de ranglijst belandde. “Na een uitstekende eerste helft hebben we in de tweede helft onze kansen op onze eerste overwinning weggegooid. Vooraf hadden we afgesproken dat we bij een bepaalde tussenstand iets behoudender zouden gaan spelen. Helaas heeft dat niet goed uitgepakt. We startten uitstekend, in de eerste helft was de kansenverhouding zes tegen twee voor Pancratius. Alex Pool veroverde in de achtste minuut de bal, hij stuurde Robin Edcius weg en Robin verraste na een goede actie de doelman van Roda met een ordinaire punter. Kansen voor Bas Wesseling en Tim Kersbergen volgden, voor Bas in de 37e minuut uit een voorzet van Raymon Ruijter tegendraads koppend 2-0 scoorde. Tussendoor greep doelman Mike van der Werff twee keer uitstekend in na balverlies van Rachid Hamdaoui en Bas ter Haak. In de tweede helft zakte rechtermiddenvelder Noureddine El Haddad een linie. Goede verdedigers zijn dun gezaaid bij Pancratius en in de voorbereiding had Noureddine bewezen goed uit de voeten te kunnen op die positie. Na rust hebben we de slag op het middenveld verloren. Roda nam meer risico en speelde opportunistisch voetbal. In de 60e minuut kwam een lange diepe bal bij ons in de zestien, Mike van der Werff riep dat de bal voor hem was, maar de spits kon er toch nog net een kruintje tegen krijgen: 2-1. Daarna kwamen Wesley Zandgrond en Melvin Kant voor Bas Wesseling en de geblesseerde Tim Kersbergen. Ik hoopte met de snelheid van Wesley weer voor gevaar te kunnen zorgen maar we waren niet meer in staat om voetballende oplossingen te vinden. Het ontbrak ons ook aan strijd na rust. In de 77e minuut kwam Roda langszij. Een tegenslag die nu iets harder aankomt omdat we al een paar keer onnodig punten hebben gemorst. We hebben een overwinning nodig, voetballend zijn we nog niet één keer de mindere geweest.”