Willemse Dierenvoeders viert Dierendag met keur aan top activiteiten

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Met een scala aan activiteiten heeft Willemse Dierenvoeders afgelopen weekend Werelddierendag gevierd. Zaterdag kwamen met name de honden aan bod, zondag was vooral een stoere dag voor hun baasjes en de vele andere belangstellenden.

Speciale gast in de zaak aan de Vijfhuizerdijk was de internationaal bekende hondenpsycholoog Roger Mugford. Hoe drukker, hoe beter vond de Brit die binnen de kortste keren elke hond als een lammetje zo mak aan de lijn had. Het geheim is een speciaal tuigje, Halti genaamd. “Het is weer een genot om met de hond buiten te lopen”, bekent Simone Wijstma uit Hoofddorp terwijl ze wijst op haar Appenzeller die altijd zijn baasje uitliet in plaats van omgekeerd.

Ook voor Marco Mollink gingen de handen op elkaar. Met snerpende kettingzagen maakte hij met uiterste precisie uit boomstammen de mooiste dierenfiguren. Het toegestroomde publiek keek bewonderend toe. Het was alsof er een beeldhouwer aan het werk was. Ook Richard Stienstra was vol lof. “Prachtig. Het lijkt wel polijsten wat hij met die kettingzaag doet. Dit is wel even wat anders dan alleen maar rechtuit zagen voor de open haard zoals ik altijd doe.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie