Speelgoed van HappyKids

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Peuters van het Hoofddorpse kinderdagverblijf Het Kasteeltje, onderdeel van HappyKids Kinderopvang, zamelen speelgoed, knuffelberen, kinderkleding en poppen in voor kinderen in Sierra Leone.

Kinderen in Sierra Leone hebben het niet makkelijk. Ook de scholen verkeren, als ze al gespaard zijn gebleven, in een erbarmelijke staat. Meestal zijn het eenvoudige houten bouwwerken zonder plafond, is er geen of een armzalig toilet en is de school nauwelijks uitgerust op de groei van het aantal kinderen. Ook ontbreekt het vaak aan schoolmaterialen.

Binta’s Angels Network, een stichting die door Binta Jalloh – zelf geboren in Sierra Leone – in het leven is geroepen, spant zich al jaren in om de bevolking te helpen. Regelmatig gaat Jalloh naar haar geboorteland. Dan deelt ze kleding, spullen, speelgoed en eten uit in dorpen in de omgeving van het district Koinadugu.

Jalloh werkt in Nederland samen met vrijwilligsters, onder wie haar collega Daniela Smits-Cizkova. Zij heeft een inzamelingsactie op poten gezet bij de peutergroep De Tovenaartjes van het Hoofddorpse kinderdagverblijf Het Kasteeltje. De leiding reageerde meteen enthousiast. Mede daardoor is de actie nu al een succes. “Er is al een hele berg spullen ingeleverd met kinderkleding en speelgoed. Ook zijn er zakken vol knuffels ingezameld.” Eind oktober worden alle ingezamelde goederen verscheept naar Sierra Leone. Binta en Daniela gaan daar dan zelf heen om alles te verdelen onder de bevolking. “Zo weten we zeker dat alles op de goede plaats arriveert”, benadrukt Looman.

De steun van HappyKids Kinderopvang aan Sierra Leone beperkt zich niet alleen tot het inzamelen van spullen. De peuters maken schoolplaten voor de nieuwe school en er is een grote partij kralen gekocht. Daar kunnen de mensen in Sierra Leone armbandjes van maken die op braderieën en op Koninginnedag in Nederland worden verkocht. Voor meer informatie: Daniela Smits-Cizkova, (06) 14 67 27 15 of www.bintasangels.com, of HappyKids ’t Kasteeltje, (023) 565 58 61.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie