Najaarsprogramma Brede School Welgelegen

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen na de herfstvakantie deelnemen aan culturele en sportieve activiteiten op de basisscholen Samenspel en Op Dreef. De Brede School en de buitenschoolse opvang De Piratenkeet start dan met een nieuwe serie cursussen na schooltijd voor leerlingen en kinderen die wonen in de wijk Welgelegen.

Op maandagmiddag 22 oktober kunnen kinderen van 4 t/m 6 jaar, van 15.30 tot 16.30 uur, en kinderen van 7 t/m 9 jaar, van 16.30 tot 18 uur deelnemen aan de cursus Speltheater. De cursus beslaat acht lessen. Spelenderwijs leren de kinderen improviseren en vergroten daarmee hun zelfvertrouwen en communicatieve vaardigheden. Kosten: 24 euro.

Op woensdagmiddag 26 oktober, van 13.30 tot 15 uur, kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar deelnemen aan de creatieve cursus Fantastische Gezichten. Samen met Miriam Dekker van Atelier ’t Kroontje maken de kinderen een portret van uitgeknipte bloem- en plantfiguren. In zes lessen werken de kinderen van ontwerp naar eindresultaat. Kosten: 18 euro.

Op vrijdag 26 oktober ontdekken kinderen hun muzikale talenten en wensen in de twee kennismakingscursussen van Pier K. Voor kleuters van 4-6 jaar start om 15.15 uur de cursus Ontdek Muziek. Docente Marianne Westerbaan laat de kinderen zien hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Aansluitend gaat zij om 16.15 uur met kinderen van 7 t/m 9 jaar aan de slag in de cursus ‘Spelen Maar’. Kosten: 12 euro.

Vanaf donderdag 1 november staat het Sport en Spelteam klaar in de grote gymzaal. Kinderen van 10 t/m 12 jaar kunnen vanaf 15.30 uur gratis meedoen met diverse sport- en spelactiviteiten. Zij mogen aansluitend assisteren bij de spelorganisatie en coaching van de spelinloop voor de jongere kinderen vanaf 8 jaar, die om 16.30 uur start.

De inschrijving loopt t/m woensdag 10 oktober. Programma en inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar op de Op Dreef school, Samenspel en BSO De Piratenkeet en te vinden op www.opdreefschool.nl en www.samenspel.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie