11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

1-1 Raymond van Swieten

Géén kaarten

“Ik had de tactiek veranderd omdat we door een waslijst aan blessures met personele problemen kampten,” begon assistent-trainer Peter Ströms zijn verhaal. Rick van IJzendoorn trouwde afgelopen week, hij genoot van een weekendje weg met zijn kersverse echtgenote.

“We konden met pijn en moeite dertien man bij elkaar vinden, daarom begonnen we in een 4-4-2 formatie. De eerste twintig minuten speelden we positioneel goed voetbal en de beste kansen waren voor DIOS. Daarna verslapten we wat. Er werd uit positie gelopen en afspraken werden niet meer nagekomen. Waterloo profiteerde en scoorde 1-0.

In de rust was overwoog ik om nog een kwartier 4-4-2 te blijven spelen en daarna eventueel 4-3-3 of zelfs 3-4-3. Maar Dave Lange had last van een oude blessure, dus we stapten meteen van de 4-4-2 af. De bal ging weer goed rond, er werd weer goed gecoacht en uit een voorzet van Andries Vork liep Raymond van Swieten de gelijkmaker binnen. DIOS werd weer sterker en beide ploegen kregen over en weer kansen. De gehele wedstrijd overziend denk ik dat een gelijkspel wel terecht is.”