Winnend Overbos speelt de eerste helft méér dan goed

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Winst beantwoordt vraag meedoen in linker rijtje of meedobberen in rechter rijtje overtuigend “Ik vond dat we de eerste helft méér dan goed speelden,” benadrukte Harry Talsma meteen na afloop van de wedstrijd. “Er zaten heel mooie aanvallen bij, ik heb als voetballiefhebber in de eerste helft echt zitten genieten. Kismet moest na rust wel komen, toen kwamen wij iets minder uit de verf. Ik vind dat we nauwelijks iets hebben weggegeven. We hadden, zonder overdrijven, met 5-1 kunnen en misschien wel moeten winnen.”

Overbos - Kismet ‘82 3-1 (3-1)

1-0 Marc de Jonge, 2-0 René Veerman, 3-0 Dennis Govers

Géén kaarten

“Na de derde goal sloop het oude Overbos probleem er in. Het leek of we dachten: ‘3-0, de wedstrijd zit in de tas, we spelen hem wel uit zo.’ De tegengoal werd veel te gemakkelijk toegestaan. Dat we ook met 5-1 hadden kunnen winnen, baseer ik op onze kansen vlak voor rust en vlak voor tijd.” Na zeven minuten werd Marc de Jonge goed weggestuurd, René Veerman schoot net naast. In de tiende minuut leidde een vrije trap van Dave van Laar tot de openingstreffer. René Veerman raakte de paal, de rebound werd door Marc de Jonge in de touwen geschoten. Twee minuten later stuurde de uitstekend spelende Dave van Laar Dennis Govers diep, René Veerman rondde keurig af. In de 32e minuut veroverde René Veerman de bal halverwege de helft van de tegenstander, met een lobje passeerde hij de doelman maar de bal verdween net naast. Toen René Veerman zijn teleurstelling iets minder diplomatiek verwoordde, kwam hem dat op een reprimande van de scheidsrechter te staan. Veerman mopperde nog wat na voordat hij goed doorging op rechts en een voorzet afleverde die door Dennis Govers werd bekroond: 3-0. Harry Talsma riep Veerman prompt toe dat antwoorden met de voeten altijd beter is dan met de mond. Waarvan acte. In de 38e minuut werd het te simpel 3-1, al ging er volgens assistent scheidsrechter Rob Floor buitenspel aan vooraf. Drie minuten na de 3-1 redde Marco Brouwer goed na onnodig balverlies van zijn ploeg, in de slotfase werden Dave van Laar en Dennis Govers nog gevaarlijk namens Overbos. Na rust kwam Kismet iets meer opzetten, na een tweede goede redding riep doelman Marco Brouwer zijn mannen toe: ‘Waarom verslappen we nou weer? Kom op nou!’ Lloyd de Meza kwam na een uur in het veld voor Gijs Rotman en mede dankzij de rust van de geroutineerde invaller kreeg Overbos de wedstrijd weer in handen. Dave van Laar kreeg een vuistslag in zijn gezicht, de enige punten die Kismet nog scoorde. Dennis Govers had de score kunnen opvoeren in de laatste minuten, het bleef echter 3-1.