‘Zeggers en Zingers’ brengt

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Oude Raadhuis presenteert dit seizoen een nieuwe reeks waarin poëzie, muziek en theater samenkomen. Onder de naam Zeggers en Zingers bundelen drie onlangs gedebuteerde dichters, Froukje van der Ploeg, Alexis de Roode en Willem Thies, hun krachten met twee klassieke zangeressen en een componist/ muzikant. In verschillende stijlen, theatraal, persoonlijk, dramatisch, gedragen of luchtig, worden woorden, zinnen en zang gecombineerd. Het geheel zal worden ondersteund door prachtige soundscapes.

unieke mix van poëzie en muziek

De eerste editie van Zeggers en Zingers heet ‘De mondige liefde van het zuiden’ en verhaalt over zinnelijke liefde en lichamelijkheid. Op zondag 21 oktober om 20.30 uur vindt deze unieke voorstelling in Het Oude Raadhuis plaats.

Duet

Bij Zeggers en Zingers zullen de dichters hun werk live voordragen op het podium. Zangeressen Natascha Morsink (mezzosopraan) en Cora Schmeiser (sopraan) zingen naar aanleiding van de woorden of zullen in duet gaan met de gedichten. Hun klanken blijven soms op de achtergrond, soms geven zij nieuwe betekenissen aan de woorden. Ook gaan de dichters onderling de confrontatie aan. Zij bieden tegen elkaar op met hun woorden, maar vormen ook harmonische duo’s. Ernst Theule voorziet elk moment van zijn eigen geluid. Zo klinkt er jazz bij de gedichten van De Roode, galmende gitaren bij het ruige werk van Thies en dromerige sferische klanken bij de poëzie van Van der Ploeg.

Zo wordt een verhaal verteld over liefde en lichamelijkheid waarbij niet alles rooskleurig is, maar waarbij het publiek zich kan laten meevoeren door de wisselende stemmen, de muziek en de zinnen die soms haast tastbaar worden in de lucht.

Kaarten verkrijgbaar via de kassa van schouwburg De Meerse, (023) 556 37 07, of via www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie