Astrid Nijgh met liedjes

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Astrid Nijgh werd in 1974 wereldberoemd in Nederland met ‘Ik doe wat ik doe’. Het lied maakte haar in een klap tot boegbeeld van de vrije vrouw. Jarenlang schreef Astrid muziek, meestal bij teksten van Lennaert Nijgh. Vele artiesten vertolkten nummers van de twee. Vijf jaar na het overlijden van Lennaert staat Astrid Nijgh weer zelf in het theater met haar programma ‘Tegen het lijf’. In deze voorstelling vol humor zingt ze opmerkelijke en persoonlijke liederen waarin haar levensverhaal verankerd ligt. De nummers zijn grotendeels van haarzelf, zowel qua tekst en muziek. Tevens brengt ze stukken van Lennaert Nijgh, maar ook zingt ze een ode aan hem met het nummer ‘Overboord’. Astrid Nijgh staat op zaterdag 20 oktober om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis. De voorstelling is een try-out.

in Het Oude Raadhuis

‘Tegen het lijf’ is gebaseerd op de gelijknamige nieuw uit te komen cd. Jacob Klaasse (bekend van zijn werk met o.a. Bram Vermeulen, Frederique Spigt en Doe Maar) begeleidt Astrid Nijgh op het podium. Het concert heeft een intieme en persoonlijke sfeer door de prachtige luisterliedjes en persoonlijke verhalen van de zangeres.

Astrid Nijgh was een aantal jaren getrouwd met de bekende tekstschrijver Lennaert Nijgh, maar kwam er gedurende hun huwelijk achter dat zij meer voor vrouwen voelde. Na hun echtscheiding bleef het paar echter nog intensief samenwerken en zij vormden een van de belangrijkste liedschrijfduo’s van Nederland. Rob de Nijs, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox en Jenny Arean zongen nummers van hen. In de jaren ’80 stopte Astrid Nijgh met het zanggedeelte van haar carrière, dat zij pas weer oppakte na de dood van haar ex-man in 2002. Vanaf dan staat zij weer regelmatig op de planken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie