DIOS doet goede zaken: 4-1

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DIOS - Spaarnwoude 4-1 (2-1)

1-1 Dave Schniedewind, 2-1 Sander Lankester, 3-1 Willem Beerendonk, 4-1 Maarten van Amsterdam

Gele kaarten: Fred Degenaars en Mitchell Walian

“Ik begin nu toch te merken dat de gesprekken die we voor de wedstrijd tegen Waterloo hebben gevoerd hun vruchten beginnen af te werpen”, constateerde Rick van IJzendoorn tevreden. “We hebben het voor Waterloo gehad over het feit dat ik vond dat we wedstrijden veel te vlak begonnen. Vandaag waren we vanaf het eerste fluitsignaal goed bij de les. We zijn heel goed begonnen, al kwamen we door een foutje nog wel op 0-1. Daarna pakten we het heel goed op, op aangeven van spits Raymond van Swieten kon Dave Schniedewind de gelijkmaker scoren. Sander Lankester had bij 0-0 al een paar mogelijkheden gehad, net als Spaarnwoude overigens. De wedstrijd ging redelijk op en neer, al vond ik DIOS sterker. Sander Lankester maakte voor rust 2-1. De eerste tien minuten na rust waren niet goed. Spaarnwoude had er een spits bijgezet en wij wisten niet hoe we daarmee om moesten gaan. In die fase heeft Olaf Maass ons er doorheen gesleept met enkele prima reddingen. Ik heb Maarten van Amsterdam en Willem Beerendonk laten invallen op de flanken. Des te leuker vond ik dat zij betrokken waren bij de derde en vierde goal. We misten vandaag veel verdedigers wegens blessures, hun vervangers hebben het uitstekend gedaan. Ook onze wissels waren heel belangrijk vandaag en dat onderstreept wat ik mijn selectie heb verteld: iedereen is belangrijk voor DIOS. Het doet me deugd dat vandaag zo nadrukkelijk bevestigd te zien met deze belangrijke overwinning. We blijven nu lekker bij.”