Zwanenburg komt weer niet tot scoren

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Zwanenburg - Swift 0-1 (0-0)

Gele kaarten: Mark von Mauw en Kris de Jong

“Het was in elk geval veel beter dan vorige week”, peurde Wessel Colijn nog wat positiefs uit de nederlaag tegen de soevereine koploper Swift, dat alle wedstrijden nog winnend wist af te sluiten. “Vorige week speelden we tegen een heel zwakke tegenstander, die wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen. Vandaag tegen Swift hebben we ook de kansen gehad om te winnen, we konden alleen de trekker niet overhalen. Swift heeft een heel goede ploeg, ze spelen lekker compact met de linies dicht op elkaar. Daar valt lastig doorheen te komen en als we er al een keer doorheen kwamen, dan stond daar een uitstekende keeper onder de lat. In de eerste helft hebben zij eigenlijk helemaal niets kunnen creëren. Maar halverwege de tweede helft kwam Swift dan toch op 0-1 door een actie over de as van het veld. Een aantal spelers van Zwanenburg stond er omheen maar iedereen liet de tegenstander lopen. Via een klutsbal kon Swift uiteindelijk de score openen. Daarna hebben we wel heel veel druk op hun helft gezet. Een vrije trap werd schitterend gered en Bas Kooter werd een keer weggeduwd. Dat had een mogelijkheid kunnen zijn om de bal op de stip te leggen. Op een bepaald moment ga je dan tegen de klok lopen voetballen. Al met al was het een wereld van verschil met vorige week, maar het resultaat is hetzelfde. Nul punten, en dat is wel frustrerend.”