van taaie tegenstander

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Agressiviteit, acceptatie, concentratie en vorm zijn heel even belangrijker dan Cobu Boys “Terecht toch?” Hans Verhoogt was het helemaal eens met de uitverkiezing van doelman Fred Koger tot man of the match, in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Cobu Boys. “Fred heeft op een aantal heel belangrijke momenten uitstekende reddingen verricht. Maar ik wil het hele team complimenteren met de getoonde inzet en beleving. Op bepaalde momenten zag ik ook de vorm al weer een beetje terugkomen.”

SCW - Cobu Boys 5-0 (2-0)

1-0 Jeroen Alderden, 2-0 eigen doelpunt, 3-0 Marc van Straalen, 4-0 Bobby van der Valk, 5-0 Maaikel van Daatselaar

Gele kaart: Rutger van Nes

Na het teleurstellende gelijkspel bij De Meern heeft Hans Verhoogt er alles aan gedaan om zijn selectie weer op het juiste spoor te zetten. Trainen en de volgende tegenstander werden even ondergeschikt gemaakt aan een viertal kernbegrippen: agressiviteit, acceptatie, concentratie en vorm. In een aantal gesprekken tot op de wedstrijddag zelf onderwees Verhoogt zijn spelers over de ingrediënten die SCW nodig had om de slechtste serie onder zijn leiding te beëindigen. En na de negentig minuten tegen Cobu Boys kon de bevlogen trainer tevreden zijn. Ondanks het feit dat niet iedereen honderd procent fit was, werd er met bezieling gespeeld, en wat volgens Hans Verhoogt zo mogelijk nog belangrijker was: er viel onderling geen onvertogen woord. In de negende minuut greep Fred Koger bij 0-0 uitstekend in bij een prima kans voor de gasten. Daardoor leidde het listige overstapje van Mark Sollman (“Het gaat goed, zolang ik de bal maar niet raak.”) na een pass van Vincent Ammerlaan tot de 1-0 van Jeroen Alderden. SCW putte daar zichtbaar moed uit, want de thuisploeg bouwde aan een overwicht. In de 29e minuut mocht Vincent Ammerlaan een vrije trap nemen halverwege de helft van Cobu Boys. Jeroen Alderden trok eerst de aandacht, daarna stormde Mark Sollman de zestien binnen. Een verdediger wist niet beter dan de bal te koppen en hij passeerde daarmee zijn eigen doelman. Vlak daarna vergaten vijf spelers van SCW om te schakelen en dat liet Hans Verhoogt zijn spelers duidelijk blijken. Na rust greep Fred Koger weer een paar keer uitstekend in, daarbij twee keer geholpen door de paal. Cobu Boys wisselde drie spelers tegelijk, op zoek naar de aansluitingstreffer. Rutger van Nes onderschepte in de 78e minuut de bal en speelde meteen diep op Marc van Straalen, die twee tegenstanders afschudde en 3-0 scoorde. In de slotfase scoorden invaller Bobby van der Valk en verdediger Maaikel van Daatselaar nog twee fraaie doelpunten. SCW is weer op de goede weg.