Sporthackers nemen bezit van zwembad De Estafette

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP – Je bent tussen de 13 en 18 jaar en het is herfstvakantie. Wat kun je dan het beste doen? Uitslapen? Je voorbereiden op een proefwerk of letterlijk en figuurlijk onderduiken in De Estafette? Dertien jongens en meisjes uit onder meer Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Vijfhuizen kozen voor het laatste. Zij maakten van de mogelijkheid gebruik om met instructeurs van Duikvereniging Duikteam Haarlemmermeer en Duikschool divEmotion gratis kennis te maken met de duiksport. Op die manier konden ze ‘aan den lijve’ ondervinden hoe het is om onder water gewoon te kunnen ademen. Bram (14), zijn broer Koen (12), Minou (15) en zus Lisa (13) vonden het in één woord fantastisch. Na de uitleg over het ademapparaat doken ze zonder vrees onder water om, mét duikflessen op de rug, opvallend lang onder water te blijven.

Jongeren enthousiast aan de slag met duikapparatuur

Instructeur Jan van Daele genoot zichtbaar van het enthousiasme van de jongeren. ‘Je kunt wel vertellen dat duiken een leuke sport is. Maar pas als je het echt doet, weet je hoe het is. En wie weet houden wij er als vereniging nog een paar leden aan over.” De gratis duikclinic maakt deel uit van een heel sportprogramma voor jongeren in de herfstvakantie. Zo konden zij op 16 en 17 oktober ‘proeven’ aan sporten als basketbal, volleybal, klimmen en schermen, maar ook aan hiphop en nunchaka-do. De clinics werden gegeven op drie locaties en: allemaal gratis.

Opvallend detail: de duikclinic kon gegeven worden in De Estafette omdat het zwembad ‘leeg’ stond. Voor het recreatief zwemmen werd men doorverwezen naar Het Spectrum in Hoofddorp.

Meer informatie over duik(opleiding)en: www.dth.nl of www.divemotion.nl. Meer informatie over de sporthackers activiteiten is te vinden op www.sporthackers.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie