Raad: geen bomen weg voor geluidswal bij Expo H’meer

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De gemeenteraad wil niet dat een rij bomen op het voormalige Floriadeterrein wordt opgeofferd aan een geluidswal bij Expo Haarlemmermeer. Dat bleek vorige week tijdens de raadsvergadering. Wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening zei dat de wens van de raad wel mogelijk is.

Het college wil het bedrijf Libéma de gelegenheid geven om vanaf juli volgend jaar onder voorwaarden evenementen en beurzen te laten houden in Expo Haarlemmermeer, de voormalige Glazen Kap in het Floriadegebied. B en W willen de exploitant daarvoor vrijstelling geven van het geldende bestemmingsplan.

Om de overlast voor met name de wijk Stellinghof in Vijfhuizen zoveel te mogelijk beperken zou er een geluidswal moeten komen. Wethouder Bezuijen zei dat het definitieve ontwerp voor de wal nog niet vaststaat. Hij zei de wens van de raad om geen bomen de dupe te laten worden, mee te nemen in het onderzoek.

Inwoners van Stellinghof zijn fel tegen evenementen en beurzen onder de Glazen Kap. Ze zijn bang voor ernstige hinder. Een groepje tegenstanders was in de raadzaal om dat nog eens te benadrukken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie