Ondernemersvereniging wil doorgroeien naar 500 leden

25 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De OVH vierde vorig jaar haar 30-jarig bestaan. In drie decennia heeft de club zeker veel bereikt. Met name de laatste jaren ligt het accent nadrukkelijk op belangenbehartiging. Het bestuur van de OVH bestaat louter uit vrijwilligers; ondernemers die zich inzetten voor hun mede ondernemers. Ook is een aantal bestuursleden betrokken bij de verschillende bedrijventerreinen.

‘Verbeteren ondernemersklimaat staat centraal’ HOOFDDORP - Hoe meer bedrijven lid zijn, des groter de vuist die we kunnen maken. Dat is de insteek van de Ondernemers Vereniging Hoofddorp (OVH) die bezig is met een grootse ledenwerf. Het initiatief wordt ondersteund door wethouder Arthur van Dijk.

“De bestuurssectie Noord heeft aan de voet gestaan van twee herstructureringstrajecten, realiseerde in 2006 het Keurmerk Veilig Ondernemen en is momenteel actief met een camera beveiligingsplan”, geeft OVH-voorzitter Lex Vonk als voorbeeld. “Voor onze Centrum leden hebben we hard gestreden voor wijzigingen op het verkeerscirculatieplan. En met succes, want diverse voorstellen van onze kant zijn overgenomen in de definitieve besluitvorming. Wat nu speelt is de te verwachten parkeerproblematiek met de aanstaande bouwwerkzaamheden in het centrum. Ook zijn we aan het werk voor de ondernemers op Graan voor Visch. Eind 2005 realiseerden wij nieuwe bewegwijzering en een plattegrondbord. Bepaalde knelpunten die uit gesprekken met ondernemers naar voren zijn gekomen, worden met de gemeente besproken. Tenslotte heeft ook een aantal bestuursleden verantwoordelijk voor Beukenhorst samen met een aantal leden een werkgroep gevormd die de vinger aan de pols houdt, met name op het gebied van bereikbaarheid en voldoende parkeermogelijkheid.”

Er wordt door de OVH dus op diverse terreinen hard gewerkt aan het verbeteren van het ondernemersklimaat. Zaken die het lokale niveau van gemeentelijk Hoofddorp overstijgen worden besproken in het Haarlemmermeers Ondernemers Platform, het HOP. De OVH is hier mede initiatiefnemer van.

Luis in de pels

Middels bestuurslid Rob van Gaalen is er regelmatig overleg met de gemeente. Maar is de gemeente daarmee gebaat of is de OVH een ‘noodzakelijk kwaad’ waarmee bijvoorbeeld wethouder Arthur van Dijk om de tafel moet?

“Ik ben een groot voorstander dat ondernemers zich verenigen”, stelt Arthur van Dijk. “De OVH heeft op het gebied van belangenbehartiging de zaakjes goed voor elkaar. In de afgelopen jaren hebben zij, mede dankzij Rob van Gaalen, een enorme professionele slag gemaakt. Ik denk dat er zeker sprake is van een liaison tussen de OVH en de gemeente en niet van een luis in de pels. Het behartigen van de belangen van de aangesloten leden is dan ook inmiddels de kernactiviteit geworden. Natuurlijk worden er ook netwerkbijeenkomsten georganiseerd, maar die zijn dan toch weer anders dan bijvoorbeeld de bijeenkomsten van MeerBusiness. Daar is het veel meer feestgedruis en daarom kunnen die twee organisaties ook goed naast elkaar bestaan.”

“Overigens: iemand die geen lid wil worden van de OVH omdat hij al lid is van MeerBusiness, maakt een denkfout. Natuurlijk moet iedereen het voor zich weten. Maar ik vind eigenlijk dat elke ondernemer in de polder lid moet zijn van een ondernemersvereniging. Het heeft meerwaarde en het is belangrijk dat je ook je buurman kent. Die kom je daar weer tegen. De kring van ondernemers die elkaar leert kennen, wordt steeds groter en dat is zonder meer een heel goede zaak. De OVH is een nuttige en gezellige club. We hebben met elkaar veel bereikt en dat zal in de toekomst zeker nog vaker gebeuren.”

Een andere actie waarmee de OVH een groot aantal bedrijven van dienst kan zijn, is een informatieve bijeenkomst op 21 november in schouwburg De Meerse rond de N201 onder het motto: ‘Blijft Hoofddorp bereikbaar?’. Er blijkt namelijk nog flink wat onduidelijkheid te bestaan over deze weg: wat is de planning van de werkzaamheden, waar komen de nieuwe aansluitingen, hoe ziet het tracé eruit en vooral: wat zijn de gevolgen voor de bereikbaarheid van de bedrijven. Hier wil de OVH, in samenwerking met het Projectbureau N201+ en de gemeente, antwoord op geven.

Leden werven leden

Het ledenbestand van de OVH kent een grote diversiteit aan bedrijven en instellingen hetgeen netwerkbijeenkomsten extra interessant maakt. Er zijn inmiddels vele voorbeelden van geslaagde matches en geplaatste orders, vooral naar aanleiding van een van de bijeenkomsten. Het lidmaatschap van de OVH kan daarmee een waardevolle investering zijn die zich terugverdient.

Sinds een paar weken gaat OVH-bestuurslid Rob van Gaalen bij bedrijven langs om hen kennis te laten maken met de OVH. In korte tijd zijn daardoor zo’n veertig ondernemers lid geworden en is het ledenaantal gestegen tot 344. Ondernemers die al lid zijn, wordt gevraagd nieuwe leden aan te brengen. Het aanbrengen van een nieuw lid levert een dinercheque op ter waarde van 100 euro te besteden bij een van de bij de OVH aangesloten restaurants.

t Voor meer informatie:

www.ovh.nl / (023) 562 25 00

of info@ovh.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie