Nuttige winst bij Boshuizen voor veerkrachtig SVOW

25 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Derde plaats voorlopig veilig in handen van de beste van de rest “Het was niet geweldig”, wist Guillaume Pocorni. “Het is wel een heel nuttige overwinning, we staan voorlopig op een mooie derde plaats achter Polanen en VUC. Waar ik vandaag vooral tevreden over ben, is het feit dat we ook zonder de nieuwe geblesseerden Romeo Pocorni en Roel Gortzak sterk genoeg waren om tegen Boshuizen het verschil te maken. De selectie is dus breed genoeg om blessures en schorsingen goed op te vangen.”

Boshuizen - SVOW 2-5 (1-3)

1-1 Antonio Serafino, 1-2 Thijs van der Meer, 1-3 Timothy Wesselius, 1-4 Joost van der Boom, 1-5 Thijs van der Meer

Géén kaarten

Behalve breed was SVOW ook veerkrachtig. De eerste aanval van Boshuizen leverde in de vierde minuut al succes op. Een lange bal werd net over de middenlijn doorgekopt en omdat er geen rugdekking was, kon de snelle spits van Boshuizen zomaar op Richard Lamers af. Met een hard, hoog schot werd Lamers kansloos gepasseerd. “Het blijft af en toe nog zoeken bij ons achterin”, moest Guillaume Pocorni tot zijn spijt nog steeds vaststellen. “Ook in de tweede helft creëerde Boshuizen kort na elkaar twee honderd procent kansen omdat we geen rugdekking gaven. Daar hebben mijn jongens het zo nu en dan nog lastig mee, hoe de twee spitsen van de tegenstander op te vangen.” De vroege tegenslag had geen negatief effect op het spel van SVOW. Voetballend werden openingen gezocht en in de achtste minuut scoorde Antonio Serafino fraai 1-1 uit een voorzet van Timothy Wesselius. Serafino kwam perfect voor zijn man, nam de bal in één keer op zijn slof en via de vingertoppen van de keeper belandde de bal in de kruising. In de dertiende minuut knoeide de laatste lijn van SVOW zich even in de problemen, maar de beste mogelijkheden waren voor de gasten. Eerst weer een kansje voor Antonio Serafino, kort daarop werd SVOW bestolen toen een glaszuiver doelpunt van Timothy Wesselius op aanraden van de clubgrensrechter van Boshuizen werd geannuleerd. Het bleek uitstel van executie want halverwege de eerste helft ging Thijs van der Meer er vandoor na een prima pass van Joost van der Boom: 1-2. SVOW bleef goed doorcombineren en het leek een kwestie van wachten op een derde SVOW-treffer. Die kwam er na een halfuur spelen, toen de doelman van Boshuizen niet adequaat ingreep en Timothy Wesselius goed profiteerde. Ruststand 1-3 en de drie punten leken bij wijze van spreke al in de tas te zitten voor SVOW. Frank van der Meer was dicht bij de 1-4 met een afstandschot, Joost van der Boom roste in de 56e minuut de 1-4 in het dak van het doel na een afgeslagen corner. Vreemd genoeg leidde de marge van drie doelpunten even tot wat concentratieverlies bij SVOW. Een andere uitleg kan niet worden gegeven aan de twee dotten van kansen die Boshuizen plotseling kon en mocht creëren. Beide inzetten verdwenen net naast het doel van Richard Lamers. Tussen die twee momenten van onachtzaamheid had Guillaume Pocorni Timopthy Wesselius vervangen door Mario Pecht die de tweede schakel vormde in de mooiste aanval van de middag. Antonio Serafino stuurde Mario Pecht weg, die zijn tegenstander het nakijken gaf. Thijs van der Meer sprintte goed mee, kreeg op de tijd de bal aangespeeld en kon simpel de 1-5 binnen schuiven. Heel goedkoop kwam Boshuizen aan de 2-5. Rick van Dijk, in de tweede helft minder op dreef dan voor rust, schoof de bal pardoes in de voeten van een tegenstander. Richard Lamers was kansloos en buitengewoon kwaad om de stommiteit van zijn ploeggenoot. Tot schade leidde het niet, de 2-5 uitslag was een bescheiden afspiegeling van het krachtsverschil. “We hadden ook vandaag dubbele cijfers kunnen halen”, besefte Guillaume Pocorni. Tegen sterkere tegenstanders zullen we wel geconcentreerd en scherp moeten blijven.”