Schilderijen Rosemary Phelps

25 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het rijke oeuvre van de Londense kunstenares Rosemary Phelps is onder meer opgebouwd uit werk rond het thema ‘sporen’. Haar abstracte schilderijen op doek en houten panelen bestaan uit verschillende lagen verf en tonen op meerdere plekken nog de ruwe ondergrond waarop geschilderd is. De gelaagde manier waarop het werk is opgebouwd, wordt als een landschap op het oppervlak van het schilderij. Deze sporen van het maakproces vallen samen met sporen van de inspiratie van Phelps: weerbarstige houten planken, door Phelps als landschappelijke vorm bewonderd, maar later ook gebruikt als ondergrond voor haar werk. De schilderijen van Rosemary Phelps zijn van 27 oktober t/m 2 december in de Salon van Het Oude Raadhuis te bewonderen. De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 27 oktober om 17 uur.

Rosemary Phelps werkte jarenlang in een atelier waar grote houten banken stonden. Doordat dit materiaal haar fascineerde, besloot ze ongeprepareerd canvas doek over het hout van de banken te plaatsen en hier vervolgens met olieverf op te schilderen. Hierdoor werden op het doek de structuur en de sporen van het hout zichtbaar.

Phelps, altijd geïnspireerd geweest door de idee van landschap, zag in hoe de oppervlakte van het hout, gespiegeld op haar doek op zichzelf een prachtig landschap vormde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie