Onderzoek naar opknapbeurt voor De Sporthoeve

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Het college moet binnen een half jaar met een voorstel komen om De Sporthoeve in Badhoevedorp op te knappen. De gemeenteraad heeft vorige week een amendement van de HAP hierover aangenomen. VVD en PvdA stemden tegen.

De VVD diende een eigen motie in over vernieuwing van De Sport-hoeve, maar nadat coalitiegenoot GroenLinks het amendement van de oppositie had gesteund, trokken de liberalen hun voorstel op de valreep in. Volgens raadslid Rob Koster is het aangenomen amendement wel op enkele punten zwakker dan de VVD-motie.

De raad nam ook een amendement aan, waarin het college wordt opgedragen een oplossing te vinden voor de Leeghwaterscoutinggroep en de jeu-de-boulesvereniging als er een Multifunctionele Accommodatie (MFA) aan de Snelliuslaan wordt gebouwd. PvdA en GroenLinks stemden tegen, omdat wethouder Tom Horn dit in hun ogen al heeft toegezegd.

De voltallige raad ging akkoord met een bedrag van 10.5 miljoen euro voor de bouw van de MFA. Het nieuwe hypermoderne dorpshuis moet in 2010 klaar zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie