Meer aandacht voor problemen parkeren Graan voor Visch-Zuid

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer gaat binnenkort kijken wat zij kan doen aan de parkeerproblematiek op het bedrijventerrein Graan voor Visch Zuid. Dat is het resultaat van een overleg tussen vertegenwoordigers van de gemeente en een vertegenwoordiging van ondernemers met een vestiging op het bedrijventerrein. Deze ondernemers zijn verenigd in de Groep Graan voor Visch die op haar beurt deel uitmaakt van de Ondernemers Vereniging Hoofddorp. De verschillende vertegenwoordigers ontmoetten elkaar tijdens een vergadering eind oktober.

‘Er moet meer ruimte komen’

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk gemaakt dat bij het vormgeven en inrichten van het bedrijventerrein Graan voor Visch Zuid blijkbaar te weinig aandacht is gegeven aan parkeerruimten. Met als resultaat dat in meerdere straten niet alleen de weg gebruikt wordt om te parkeren, maar ook het openbaar groen. Een ander gevolg is dat, zodra er bijvoorbeeld opleggers geparkeerd staan, er voor het doorgaande verkeer nauwelijks ruimte over blijft. Maar ook voor voetgangers en fietsers is er op meerdere locaties geen voetpad of vrijliggend fietspad. Een verkeerssituatie die volgens de ondernemers niet gewenst is. Ter ondersteuning van dit verhaal kon de Groep Graan voor Visch een onlangs gehouden enquête overleggen met een respons van ruim 25 procent. In de enquête werd gevraagd naar reacties over bereikbaarheid, ontsluiting, infrastructuur, parkeren, veiligheid, bewegwijzering, leegstand, groenvoorziening en imago.

De enquête laat een beeld zien van in het algemeen tevreden ondernemers, behalve over het deel parkeren. Een groot aantal ondernemers wijt bijvoorbeeld de problematiek van de bereikbaarheid aan het gebrek aan voldoende parkeermogelijkheden (op de weg of op eigen terrein). Dat geldt met name voor de zogeheten autoboulevard waar Van Kalmthout een aantal keren per week niet eens het eigen terrein op kan vanwege geparkeerde auto’s. De vertegenwoordigers van de gemeente lieten tijdens de vergadering weten de aandachtspunten mee te nemen voor nader intern overleg. Dan zal onder meer gekeken worden naar een mogelijke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen, het (strenger) handhaven van parkeerverboden, verbreden van de wegvakken, verruimen van bochtstralen en plaatsen van een tweede plattegrond bij de toegang vanaf de Hoofdweg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie