VVC en Overbos blinken uit in mooie kansen missen

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

Eerst verprutst VVC de mooiste kansen, dan valt toch de 1-0 en laat Overbos het lelijk liggen Al weken voor de aftrap waren de oude voetbalvrienden met de derby bezig. Diepak Jagernath (VVC) en Robert Rommers (Overbos) bijvoorbeeld sms-ten om elkaar lekker scherp te houden. Beide routiniers vielen na rust pas in. Maar er waren meer sentimenten: Overbos-trainer Rory Roubos voetbalde voor Nieuw-Vennep, net als speler Cyril de Kort.

VVC - Overbos 1-0 (0-0)

1-0 Job Bleije

Gele kaarten: Iron van de Waerden (Overbos), Job Bleije en Jordy Oudhuizen (VVC). Rode kaart: Chuma Jammeh (VVC)

“Ik word hier elke week een paar jaar ouder”, mopperde VVC elftalleider Piet Nieuwenhuijse na een klein kwartier spelen. Murat Abarkan kreeg na acht minuten alle tijd en ruimte om alleen op Overbos-doelman Mark de Veld af te gaan. In plaats van de doelman te omspelen, koos de VVC-spits voor een schotje. De bal belandde tegen de buitenkant van de paal. In de dertiende minuut kreeg weer Murat Abarkan de bal pardoes aangespeeld, ditmaal van de Overbos-doelman. Ook deze honderd procent kans ging verloren. Overbos stelde daar voor rust niet veel tegenover: op slag van rust legde Remco Timmerman de bal terug in plaats van zelf de trekker over te halen. De eerste helft was sowieso een stuk saaier dan de tweede. Na rust speelde Overbos met de sluwe vos Robert Rommers in de voorhoede. Al na drie minuten stichtte hij met een vrije trap zoveel gevaar dat Ewoud Wortelboer de rebound binnen het vijfmetergebied voor het inschieten had. Verder dan een rollertje kwam hij niet. Na een uur spelen kwam Erhan Albayrak in het veld bij VVC. Hij zorgde voor meer dreiging, mogelijk dat daarom in de 64e minuut Özkan Sahingoz een corner weggaf na een voorzet die geen speler van VVC meer kon bereiken. Jordy Oudhuizen zette scherp voor, de bal werd niet goed weggewerkt en Job Bleije kon simpel 1-0 scoren. Een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen. In de 75e minuut legde Robert Rommers de bal panklaar neer voor Ewoud Wortelboer die de onderkant van de lat raakte. Daarmee brak het Overbos-kwartiertje aan met dank ook aan de scheidsrechter. Die stuurde invaller Chuma Jammeh meteen van het veld na een vermeend opstootje met Özkan Sahingoz. Even later viel Erhan Albayrak geblesseerd uit na een botsing met doelman Mark de Veld. Met elf tegen negen kreeg Robert Rommers nog twee kansen. De eerste na een goede combinatie, Ralph Morren zette Rommers de voet dwars. De tweede was een cadeautje van doelman John de Meijere. Ralph Morren haalde de bal van de lijn en bezorgde VVC zo drie dure punten.