Handen op elkaar voor Masterplan Badhoevedorp

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

Voordat Badhoevedorp weer geheeld is moet er nog heel veel gebeuren. Met de presentatie van het Masterplan is woensdag 24 oktober de grote zoektocht naar de invulling daarvan begonnen. In dat plan zijn de wensen en verlangens van de bevolking en de gemeentelijke ideeën daarover verwerkt. Over veel bestaat overeenstemming. Over hete hangijzers als de verkeersproblematiek, de bereikbaarheid en ook woningbouw zullen nog pittige discussies moeten plaatsvinden. “De resultaten van de brede enquête zijn erin verwerkt, maar het Masterplan is nog niet af. Er is nog alle ruimte voor inspraak. Daarnaast moeten we ook concluderen dat niet aan al uw wensen kan worden voldaan”, aldus verantwoordelijk wethouder Michel Bezuijen in een bomvol dorpshuis.

BADHOEVEDORP - Hoewel de wensen van de Badhoevedorpers en de plannen van de gemeente (nog) niet op alle punten op elkaar aansluiten, is de presentatie van de toekomstige herinrichting van Badhoevedorp positief ontvangen. De derde woonkern van de polder gaat volledig op de schop, maar zal mooier dan ooit tevoren uit de bouwputten herrijzen.

Een dorps dorp waar het goed thuiskomen is, een nieuw centrum waar de voetganger tot VIP is verheven en de auto een stapje moet terugdoen, het doorgaande verkeer dat buitenom gaat, de concentratie van alle sportvoorzieningen in een 20 hectare groot gebied ten zuiden van het dorp, een laanachtige inrichting van de huidige Schipholweg als centrale entree vanaf de A9, het verbinden van de beide winkelcentra door middel van een gezellige wandelstraat en bouwvormen die het dorpse karakter versterken, daarover stemmen de wensen van de dorpelingen en de ambities van de gemeente wel overeen. Maar grote zorgen hebben de aanwezigen wel over de verkeerssituatie. Over de Nieuwe Meerdijk die vanuit het oosten de enige toegangsweg wordt en over de sterk gewijzigde toegankelijkheid vanuit Amstelveen. Ook is er angst voor sluipverkeer.

Volgens Badhoevedorper Jan Jacobse is er op het gebied van woningbouw een onjuiste voorstelling van zaken gegeven. “Er moeten straks zo’n duizend woningen in diverse categorieën worden gebouwd. Dat is zestig woningen per hectare. Om dat te halen moet er, zwaar tegen de wens van het dorp in, hoogbouw gepleegd worden. Daar heb ik niks over gehoord vanavond.” Dorpsbewoner Ferry Derijcke laat een heel ander geluid horen en noemt het door projectleider Matthie Vermeulen gepresenteerde Masterplan ´heel goed´ voor het dorp. “Inwoners, ondernemers, iedereen heeft er baat bij. Het plan verhoogt de leefbaarheid. Voldoende woningen bouwen voor onze jongeren en dan is het helemaal top.” B en W neemt 5 december een besluit over het plan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie