HaarlemmermeerPas mogelijk commercieel

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn van Sociale Zaken gaat met ondernemersverenigingen in de gemeente overleggen of de HaarlemmermeerPas mogelijk commercieel kan worden. Hij zegde dat vorige week toe tijdens overleg met de gemeenteraad over het gebruik van de voordeelpas.

De HaarlemmermeerPas is ruim twee jaar geleden ingevoerd om huishoudens met een minimuminkomen financieel een steuntje in de rug te geven. Ze kunnen met korting naar schouwburg De Meerse, naar een zwembad of lid worden van een sportvereniging. De minima maken echter nauwelijks gebruik van de pas, zo leert een evaluatie. Alle partijen waren er daarom vorige week over eens dat de HaarlemmermeerPas veel aantrekkelijker moet worden.

Als het Tom Horn ligt, komt het college komend voorjaar met een voorstel om een commerciële pas in te voeren. De pas kan dan onder alle inwoners worden verspreid, maar is alleen voor de minima gratis. Vooral de HAP ziet dat graag, omdat de huidige pas nogal stigmatiserend zou werken.

Voor het zover is, wil de wethouder het aanbod alvast flink uitbreiden. Hij denkt daarbij aan korting bij zwemlessen, scoutingverenigingen, voorstellingen van Podium KrisKras en een dagje uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie