Wethouders aan de slag tijdens MADD

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

De bestuurders zijn niet de enige die deze twee dagen ‘aan de slag’ gaan. Ook scholieren (zoals van het Hoofdvaart College en van het ROC Amsterdam Airport) zetten zich vrijwillig in tijdens diverse projecten in Haarlemmermeer. Die vinden plaats bij onder meer zorgcentra, verpleeghuizen (zoals internetles geven aan ouderen), de Voedselbank (helpen met een inzamelingsactie), Jeugdland, in de natuur (tijdens de Natuurwerkdag bomen planten in het Haarlemmermeerse Bos) of voor de jongerenwebsite Meer4U (als reporter een verslag maken). Maar ook een onderneming als Jeroen Maas Sports Company (JMSC) is actief rondom MADD. Hier wordt twee dagen achter elkaar aandacht besteed aan het zogeheten Sportmaatjesproject.

JMSC actief met sportmaatjesproject HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer staat vrijdag 2 en zaterdag 3 november in het teken van vrijwilligerswerk tijdens Make A Difference Day (MADD). Meer dan honderd deelnemers, onder wie de wethouders Tom Horn en Jeroen Nobel, zetten zich actief in voor vrijwilligersorganisaties in de gemeente. De twee wethouders doen dat tussen 10 en 12 uur voor het project ‘Snoeiers voor Hazelnotenbos’ bij Hoeve de Vogel aan de Rijnlandweg. Burgemeester Theo Weterings zou hen vergezellen, maar moest op het laatste moment afzeggen.

Sportmaatjes

Het Sportmaatjesproject heeft alles te maken met mensen met een psychiatrische problematiek in combinatie met (de wens om te) sporten. Deze groep zou namelijk wel meer aan sport of beweging willen doen, maar vindt het blijkbaar moeilijk om alleen op pad te gaan. Zij hebben eigenlijk een ‘duwtje in de rug’ nodig. Mede daarom én omdat het gewoon gezelliger is om samen te gaan, is de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Kennemerland/Amstelland en de Meerlanden (RIBW K/AM) op zoek naar vrijwilligers voor het zogeheten sportmaatjesproject. Samen sporten/bewegen kan op veel manieren worden ingevuld: wandelen, fietsen, fitnessen, een sportclub bezoeken. Ook met z’n tweeën de hond uitlaten valt daaronder.

Het project MADD wordt dit jaar gebruikt om alvast ‘proef te draaien’ bij Jeroen Maas Sports Company (JMSC). Op zaterdag 3 november kunnen (nieuwe) vrijwilligers hier samen sporten met cliënten. Het geheel begint om 15.30 uur en eindigt om 17.30 uur bij de sportschool op de Hoofdweg 669 B in Hoofddorp (in het centrum, bij fontein/Hotel De Beurs). Alleen even vrijblijvend kennismaken met cliënten en medewerkers van de RIBW kan ook. Parkeren kan gratis bij hotel De Beurs met een muntje dat verkrijgbaar is bij de receptie van JMSC. Tijdens deze sportieve middag doet JMSC een voordelig aanbod voor cliënten en vrijwilligers die willen fitnessen.

De cliënten van de RIBW K/AM wonen in beschermende woonvormen of zelfstandig in de regio’s Zuid- en Midden-Kennemerland en Amstelland en de Meerlanden. Wie 3 november verhinderd is maar wel mee wil draaien met het sportmaatjesproject kan contact opnemen met Karin Babeliowsky, projectleider Maatschappelijke Ondersteuning, (023) 517 87 00 of (06) 42 70 51 46 of k.babeliowsky@ribw-kam.nl.

Haarlemmermeer goes MADD! maakt deel uit van Make a Difference Day (MADD), een groot landelijk evenement, dat jaarlijks terugkeert. Tijdens MADD steken tienduizenden Nederlanders, onder wie veel prominente Nederlanders, de handen uit de mouwen voor vrijwilligersorganisaties. Door twee dagen de schijnwerpers te richten op vrijwillige inzet, wil MADD een belangrijke bijdrage leveren aan het imago van vrijwilligerswerk. Ook wordt, dat is in ieder geval de opzet, maatschappelijke inzet bevorderd en de groei van het aantal vrijwilligers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie