Vragen en antwoorden over toekomst Uganda in De Ark

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Helpt hulp in Noord-Uganda? Maakt alle hulp aan Uganda de regering daar niet te lui? Hoe vergaat het vooral vrouwen en kinderen bij de reconstructie van Noord-Uganda? Werken de traditionele rituelen om oud- LRA-strijders weer in de samenleving op te nemen? En hoe verlopen de hulpprogramma’s aan de ex-kindsoldaten? De school is gratis. Waarom gaan nog steeds zoveel kinderen niet naar school?

Dit zijn vijf van de negen vragen die zaterdagmiddag 3 november in De Ark in Hoofddorp aan de orde komen. Antwoorden erop worden gegeven door twee vrouwen die midden in de situatie van Noord-Uganda staan: Mirjam Blaak, zaakgelastigde voor Uganda in Nederland, en Ruth Ojiambo Ochieng uit Uganda, directeur van ISIS WICCE, een partner van de kerkelijke hulporganisatie Kerk in Actie, die nauw betrokken is bij de vredesonderhandelingen in Noord-Uganda.

Gaat het nu echt beter in het noorden? Krijgen vrouwen en kinderen een echte kans? Ook deze vragen staan centraal op de informatiemiddag, waarmee de Uganda-contactgroep van Oecumenische kerkgemeenschap De Ark samen met hulporganisaties Kerk in Actie en ICCO de vrouwen en kinderen van Noord-Uganda probeert te steunen. Dagvoorzitter Annemarie Gehrels, uitstekend thuis in internationale verhoudingen, legt de vragen in clusters voor aan de twee gasten, Mirjam Blaak en Ruth Ojiambo Ochieng. Tussendoor kan de zaal reageren en doorvragen.

Tevens zijn er twee gesproken columns van twee Nederlandse journalisten die in Uganda werken, Nico van den Berge (Nederlands Dagblad, Reformatorisch Dagblad) en Peter Vermaas (De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad en Knack). De Uganda-middag in De Ark is van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang is vrij. De Ark, Muiderbos 36, wijk Overbos.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie