Samen ontbijten - ja, gezellig

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

Tijdens de dag van het Nationaal Ontbijt werd daarom uitgebreid stilgestaan bij goed ontbijten voordat je naar school gaat. In bijna elke school in Haarlemmermeer gingen kinderen samen aan goed gedekte tafeltjes om samen te genieten van een compleet ontbijt.

RIJSENHOUT - Met een goed gevulde maag naar school toe gaan. We weten allemaal - en met name de ouders - dat het zo hoort. Maar de dagelijkse praktijk is beduidend anders. Snel een koekje, of snel helemaal niets, en dan hup in de auto of op de fiets naar school.

De fotograaf van de Hoofddorpse Courant, zelf vader van twee kinderen, mocht deze vrijdagochtend zelf ervaren wat dit betekende. Hij mocht mee-eten bij de Zevensprong in Rijsenhout. Na een prima ontvangst zat hij tussen de kinderen te genieten van een broodje en beschuitje. ‘Dit zou je eigenlijk elke dag moeten doen’, was zijn veelzeggende conclusie.

En de kinderen zelf? Die vonden het fantastisch zo’n belangrijke gast in hun midden te hebben. Vraag dat nog maar eens aan Joren Vredenburg en Pernilla Koers die op de foto staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie