Derde Beursvloer sluit met uiterst tevreden gezichten

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

Evenals op de twee voorgaande edities werd tijdens de Beursvloer niet gehandeld in geld, maar uitsluitend in maatschappelijke behoeftes. Dertig bedrijven boden allerlei soorten hulp aan en liefst 35 maatschappelijke organisaties probeerden de aanbieders aan zich te binden door in veel gevallen direct met een tegenprestatie te komen. Na een uur handelen waren er 78 concrete koppelingen gemaakt tussen vraag en aanbod. Een belangrijk aandeel daarin had Andy Houtkamp, radioverslaggever van ‘Langs de Lijn’, die als spreekstalmeester optrad.

Wethouder Van Dijk noemt evenement ‘geweldig concept’ HAARLEMMERMEER - De belangrijkste beurs in Haarlemmermeer, de Beursvloer, is vrijdagmiddag geeïndigd op een stand van 78. Aan het slot van de levendige handel konden slechts tevreden gezichten genoteerd worden.

Esther Korteweg, projectleider Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en wethouder Arthur van Dijk toonden zich zeer tevreden over het resultaat van de Beursvloer en prezen Stichting Meerwaarde die voor de eerste keer het evenement organiseerde. “Dit is een geweldig concept. Of het nu om een heel simpele of een heel ingewikkelde vraag gaat, de drempel om hem te stellen is weggenomen. En daar gaat het om.”

Direct na de gong worden in hoog tempo matches gemaakt. Reststof gordijnen en kantoorbehoeften (Hema Hoofddorp), zand voor een kinderboerderij (Dura Vermeer), domeinregistratie voor Vluchtelingenwerk (Allesvan.nl), mankracht voor schilderwerk (Jobhouse), hulp bij middagje-uit (gemeente) of organiseren van een fietstocht (fiets4Fit), op heel veel verschillende terreinen vinden vragers en aanbieders elkaar. Maatschappelijk betrokken ondernemen is antwoord geven op de vraag hoe je bij je medewerkers en bij de maatschappij betrokken bent, had wethouder Van Dijk gesteld. Hema-baas Marco van der Weijden gaf met zijn “ik kan zo moeilijk nee zeggen” daarop een antwoord.

Nathalie Dirksen van Humanitas Onderweg uit Hoofddorp heeft uitstekend zaken gedaan. “Voor onze opvang van dak- en thuislozen schenkt de Juniorkamer babyspullen. Dankzij de Polderpleinwinkeliers gaan de kinderen straks bij sint op bezoek en Jobhouse gaat een fietsenstalling bouwen. Ik ben echt dolblij”, zegt ze stralend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie