8 november 2007 om 00:00 Nieuws

Kagia - SEV 2-2 (0-0)

1-2 Jeffery Nijenhuis, 2-2 Amaral Rijgersberg

Gele kaart: Erik Grimbergen

“Ik ben er ziek van, van deze wedstrijd. En toch ook weer niet”, wist Jimmy Simons nog niet goed of hij nou tevreden moest zijn of juist níet. “Tien minuten voor tijd stonden we met 2-0 achter en we hebben er toch nog 2-2 van gemaakt. In de eerste helft hadden we een groot overwicht. We kwamen er zeker een keer of zeven goed door via de flanken maar de voortzetting was steeds niet goed genoeg. Na een kwartier waren we Rutger Goudriaan al kwijtgeraakt na een forse charge met gestrekt been. De scheidsrechter trok slechts geel. Zoals ik al zei waren we in de laatste fase van ons aanvalsspel niet accuraat genoeg om afstand te nemen. We hadden bij de rust zeker met 1, 2 of 3-0 voor moeten staan. Na rust waren we onzorgvuldig, we bleven wel op zoek naar het gaatje voor het doel. Cruciaal was dat we door een penalty zelfs op achterstand kwamen. Bij die 1-0 stand wilde ik wisselen maar net op dat moment viel Dave Welling uit met een gebroken neus. Kort daarop werd het 0-2. Gelukkig maakte Jeffrey Nijenhuis binnen een paar minuten de 1-2. Toch was er nog meer tegenslag toen Niels van der Zwet ook niet verder kon. Ik mocht niet meer wisselen, dus de laatste zes, zeven minuten moesten we met tien tegen elf spelen. Twee minuten voor tijd kregen we een vrije trap. Amaral Rijgersberg schoot de bal hard en hoog in het dak van het doel. Dit is een wedstrijd waaraan ik heel veel ‘als’ gedachtes overhoud. Bij winst hadden we, gelet ook op de andere uitslagen, zomaar op een gedeelde vierde plaats kunnen staan. Áls we hadden gewonnen, dus.”