8 november 2007 om 00:00 Nieuws

SCW -CSW 2-2 (1-0)

1-0 Jeroen Alderden, 2-0 Vincent Ammerlaan

Gele kaart: Richard de Waal. Rode kaart: Rutger van Nes.

“Het ging goed vandaag. Ik ken deze tegenstander heel goed, heb er zelf twee jaar gewerkt en ik heb ze onlangs ook nog een keer bekeken”, vertelde Hans Verhoogt. “We hebben vandaag op een iets andere manier gespeeld, vooral om onze eigen kwaliteiten beter te benutten. Ik moet zeggen dat er daardoor vandaag weer veel meer Schwung in zat bij SCW. Het stond bovendien uitstekend bij ons en de 1-0 van Jeroen Alderden kwam tot stand uit een aanval zoals we dat vooraf hadden aangegeven. Marc van Straalen werd op snelheid weggestuurd en zijn voorzet werd bij de eerste paal door Jeroen Alderden keurig afgewerkt. De eerste helft was volledig voor ons, CSW heeft geen enkele kans gekregen. We speelden met drie aanvallers en een mannetje daar vlak achter met heel veel positiewisselingen. In de rust heb ik gezegd dat ik verwachtte dat CSW er flink tegenaan zou gaan. Tot mijn verbazing kwamen wij ijzersterk uit de kleedkamer. Op aangeven van Mark Sollman scoorde Vincent Ammerlaan 2-0. Daarna ging de wedstrijd op en neer. Uit twee dode spelmomenten, een vrije trap van net buiten het strafschopgebied die er tergend langzaam in rolde en een strafschop, scoorde CSW twee keer. In de 70e minuut kwamen we met tien man te staan na een rode kaart voor Rutger van Nes. Met tien tegen elf hebben wij nog twee, drie uitstekende mogelijkheden gecreëerd, CSW heeft geen kans meer gehad. Er had vandaag dus meer ingezeten voor SCW. Ik moet mijn team dan ook een groot compliment maken, zeker voor de prima eerste helft.”