8 november 2007 om 00:00 Nieuws

Pancratius - Almere 2-2 (2-0)

1-0 Raymon Ruijter, 2-0 Samir Bouttar

Gele kaarten: Tim Kersbergen, Clayton Uiterloo en Alex Pool

“We hebben na rust verzuimd de marge te vergroten en kregen daardoor vlak voor tijd weer het lid op de neus”, vatte Michel Klijnzoon de wedstrijd samen. “Almere heeft een jonge, frivole ploeg met een aantal leuke spelers maar het is geen team. Al na drie minuten kreeg Tim Kersbergen een kans. Na een kwartier kwamen we verdiend op voorsprong na een inworp. Raymon Ruijter nam de bal goed aan in de zestien, draaide weg en schoot knap de 1-0 binnen. Pancratius had de zaakjes goed voor elkaar, de gevaarlijkste spelers van Almere lagen aan banden bij Tim Kersbergen en Alex Pool. In de 33e minuut scoorde Samir Bouttar de 2-0, weer na een inworp. Na rust speelde Almere met vier spitsen. Dat leidde tot een overwicht voor Almere in het eerste kwartier na rust, maar gescoord werd er nog niet. In de 63e minuut werd er niet fel genoeg ingegrepen door Pancratius en daardoor kon Almere alsnog de aansluitingstreffer scoren. A-junioren Tony Schreurs en Clayton Uiterloo kwamen in het veld voor Samir Bouttar en Wesley Zandgrond.

Tot de 85e minuut hebben we zeker drie uitstekende kansen gecreëerd om de marge van twee doelpunten te herstellen. De goed ingevallen Tony Schreurs was er twee keer dicht bij en een kopbal van Gerson Klinker werd door de doelman gepakt. In de 88e minuut een diepe bal richting ons vijfmetergebied. Mike van der Werff riep en stompte de bal via de rug van een verdediger voor de voeten van een tegenstander: 2-2. We zijn er helaas opnieuw niet in geslaagd een verdiende voorsprong uit te bouwen of vast te houden.”