Eerste winst Pancratius in tweede klasse tegen Soest

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

Kleine aanpassingen en het ontbreken van schlemielige momenten breken de ban “We hebben maar een paar kleine wijzigingen aangebracht”, vertelde interim-coach Rien Hillebrand meteen na de belangrijke eerste overwinning van Pancratius in de tweede klasse. “In plaats van met drie spitsen speelden we met Wesley Zandgrond en Samir Bouttar voorin. Verder zijn we afgestapt in verdedigende zin mensen van elkaar over te nemen. Te vaak leidde dat tot misverstanden. We hebben getraind met drie tegen drie waarbij iedereen duidelijk wist voor welke man hij verantwoordelijk was.”

Pancratius - Soest 2-0 (1-0)

1-0 en 2-0 Samir Bouttar

Géén kaarten

“Nee, het was geen leuke week, maar wij moesten verder. Ik vind dat we vandaag terecht hebben gewonnen, we hadden het eerste halfuur het beste van het spel en we creëerden de beste mogelijkheden. Aan het einde van de eerste helft heeft Mike van der Werff een paar goede ballen gepakt. Na de 2-0 heeft Soest veel risico genomen, daardoor leek het alsof ze sterker werden.” De thuisploeg nam op het kunstgrasveld meteen het initiatief en de beste mogelijkheden waren voor Wesley Zandgrond, afwisselend gevoed door Samir Bouttar en Raymon Ruijter. Het openingsdoelpunt kwam toch een beetje uit de lucht vallen. Pancratius zette in de 34e minuut vroeg druk, Soest kwam er niet goed uit. Samir Bouttar kreeg de bal voor zijn voeten en via een blok vloog de bal tegen de touwen. Na die goal trok Soest opeens aan de bel. Edinho Lith moest de bal uit de doelmond halen en Mike van der Werff werd een aantal keren op de proef gesteld. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong, niet de eerste keer dit seizoen dat Pancratius met een voorsprong kon gaan rusten. In het eerste kwartier na rust creëerden beide ploegen wat mogelijkheden, een paar schietkansen, die voor de beide doelmannen geen onoverkomelijke problemen opleverden. In de 61e minuut kwam Pancratius er wel gevaarlijk doorheen. Samir Bouttar had de bal op de rand van het strafschopgebied. Op links stond Wesley Zandgrond helemaal vrij. Hij riep om de bal, maar Bouttar besloot met een geplaatst schot de aanval af te ronden. Met succes: 2-0. Meteen daarna creëerde de thuisploeg mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Dat gebeurde niet en na een dubbele wissel ging Soest vol op de aanval spelen. Doelman Mike van der Werff keepte een zeer degelijke wedstrijd en de verdedigende afspraken zorgden voor rust in de weer door Ray Semmoh geleide laatste lijn. Het bleef 2-0, de eerste belangrijke overwinning. Aan de zijlijn was Michel Klijnzoon een van de eersten die Rien Hillebrand feliciteerde.