Meer kunstmanifestaties

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Ook volgend jaar kan Haarlemmermeer rekenen op een grote en bijzondere kunstmanifestatie. Dat beloofde wethouder Herman Tuning (cultuur) zaterdagmiddag bij de opening van de tentoonstelling over Sporen in de Polder in het Kunstfort bij Vijfhuizen.

Na Dropping (2005) en Sound of Haarlemmermeer (2006) werd dit jaar het derde kunstproject Sporen in de Polder. Doel van de manifestaties is de bewoners actief kennis te laten maken met beeldende kunst. In september liepen ruim 300 mensen langs het elf kilometer lange tracé van de Haarlemmermeerspoorlijn tussen Aalsmeer en Vijfhuizen. Onderweg kregen zij boeiende verhalen te horen over de betekenis en geschiedenis van de lijn. De twee wandelexpedities hebben geleid tot de tentoonstelling die nog tot 10 december in het Kunstfort te zien is.

Over de vierde manifestatie wordt reeds druk nagedacht, verklapte Emilie Feij, beleidsmedewerker van de afdeling cultuur van de gemeente. “Het wordt een laagdrempelig project waarin de beleving van kunst en het land van de polder samengaan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie