De Achtbaan zet rode neus op voor zieke kinderen

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

Aan de actie op De Achtbaan hebben alle 175 leerlingen meegedaan. Ook de 14 leerkrachten hadden een rode neus op. Evenals Pompom, een pop die bij de kinderen van groepen 1 en 2 dienst doet bij het taalonderwijs. Ook twee gasten op school deden mee: de fotograaf en de verslaggever van de Hoofddorpse Courant. Ze verzamelden zich in de aula van de school waar op tv de actie live te volgen was. Na het aftellen zette iedereen onder gejuich en op precies het juiste tijdstip het rode dopje op de neus.

Ook in Zwanenburg veel enthousiasme voor actie CliniClowns ZWANENBURG - Net als op heel veel plaatsen in Nederland hebben de leerlingen van de Zwanenburgse basisschool De Achtbaan vrijdag 9 november om exact 11.11 uur een rode neus opgezet om zieke en gehandicapte kinderen een hart onder de riem te steken.

De actie Zet ‘m op! is een initiatief van Stichting CliniClowns Nederland, die hiermee aandacht vraagt aandacht voor zieke en gehandicapte kinderen. De Clini Clowns bieden afleiding en plezier aan kinderen die ziek zijn of een handicap hebben. De actie is tevens een poging in het Guinness Book of Records te komen.

Op school was iedereen direct enthousiast om mee te doen aan de recordpoging, vertelt directeur Mieke Osenga van De Achtbaan. “De Clini Clowns doen uitstekend werk voor kinderen in de ziekenhuizen door hen voor even hun ellende te laten vergeten. Het is goed dat hun werk op deze manier extra aandacht krijgt. Als je zelf gezond bent, sta je er niet zo bij stil”, aldus Osenga die na afloop in de aula een getuigenverklaring invulde. Samen met een foto van de kinderen met hun rode neus op is het een bewijs van deelname aan de recordpoging.

Ook Nadine uit groep 8 doet mee en heeft een mooie rode neus op. “Ik sta wel een beetje voor paal, maar het is voor het goede doel”, zegt ze. “In de klas hebben we veel over deze actie gepraat. Ik vind dat de Clini Clowns goed werk doen omdat ze zieke en gehandicapte kinderen steunen.” Haar klasgenoot Jordy zou wel CliniClown willen worden. Op parttime basis. Dat wel. De reden? “Ik voetbal nu in de D3 bij Ajax. Misschien sta ik straks in het eerste en dan heb ik er niet zoveel tijd meer voor. Snap je?” De verslaggever snapt het en kan alleen hopen dat Jordy tegen die tijd zijn belofte niet vergeten is. “Met voetballen kun je veel geld verdienen. Misschien word ik ook wel rijk en kan ik de CliniClowns steunen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie