Russisch koor zingt tijdens mis in St. Augustinuskerk

22 november 2007 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Het beroemde Neva Ensemble uit St. Petersburg verleent haar vocale medewerking aan de eucharistieviering die op zondag 25 november in de St. Augustinuskerk wordt gehouden.

Het koor voert tijdens de viering de liturgische gezangen in de Slavisch Byzantijnse ritus uit.Tijdens de communie zingt het ensemble diverse liederen. De slotzang is het Ave Maria van G. Caccini.

Direct na de viering wordt nog een aantal beroemde Russische volksliederen en enkele werken uit het licht klassieke repertoire gezongen. Na afloop houden de leden van het ensemble een schaalcollecte bij de uitgang van de kerk.

Het Neva Ensemble bestaat uit zes zangers en zangeressen die allen een conservatoriumopleiding hebben genoten. Het ensemble maakt momenteel voor het 16e achtereenvolgende jaar een toernee door ons land. Of het nu om een concert gaat of om medewerking aan een kerkdienst, steeds weer is het optreden van het Neva Ensemble een adembenemende ervaring.

Voorgangers in de viering, die in afwijking van de normale tijd van 10 uur reeds om 9.30 uur begint, zijn de pastores Frans van de Mark en Fons Litjens. Het adres van de St. Augustinuskerk is Kromme Spieringweg 400 in Vijfhuizen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie