College bepleit meer ruimte voor horecabedrijven

22 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er moet meer ruimte komen voor horecabedrijven in de gemeente. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in een reactie op het rapport ‘Tussen servet en tafellaken’ van de Rekenkamercommissie. Deze commissie deed onderzoek in Haarlemmermeer naar aanleiding van signalen dat het voor horecaondernemers erg moeilijk is om een vergunning te krijgen.

De Rekenkamercommissie deed meerdere aanbevelingen om het horecabeleid te verbeteren. Het college heeft besloten deze aanbevelingen over te nemen. B en W gaan een visie op de horeca ontwikkelen, die later wordt uitgewerkt tot een integraal horecabeleid.

Verder krijgen horecaondernemers meer mogelijkheden bij nieuwe en vernieuwde bestemmingsplannen. Daarnaast gaat het college de procedure verbeteren en scherper controleren op de verstrekte vergunningen. Het college wil meer uitgaansgelegenheden en duidelijkheid scheppen aan horecaondernemers over de mogelijkheden. Tot slot willen B en W overleg met Koninklijke Horeca Nederland over een oplossing voor ondernemers die horeca-activiteiten verrichten zonder vergunning.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie