‘Er is nog volop werk aan de winkel in deze gemeente’

22 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - “Als ik vandaag iets geleerd heb, dan is het wel dat er nog volop werk aan de winkel is in deze gemeente.” Dat zei de Noord-Hollandse commissaris van de koningin, Harry Borghouts, vorige week vrijdag na afloop van een werkbezoek aan Haarlemmermeer.

De commissaris en zijn metgezellen uit het Provinciehuis kregen eerst een rondtoer door de gemeente, waarbij de gasten met eigen ogen konden zijn wat er allemaal al is bereikt en wat er nog moet gebeuren. Volgens Borghouts staat de gemeente voor de uitdagende opgave om in het zuidwesten van de polder zowel huizen te bouwen als een grote waterberging te realiseren. Hij kijkt uit naar de plannen voor wonen op water.

Borghouts is tegen het bouwen binnen de 20Ke-geluidsgrenzen van Schiphol, zo liet hij weten. Met dat standpunt gaat hij in tegen het akkoord van de huidige coalitie in de provincie. Voor de 20Ke-gebieden zijn best creatieve oplossingen denkbaar, meende de commissaris, zoals het glastuinbouwgebied bij Rijsenhout.

Na een gesprek met het college ging Borghouts in debat met raadsleden over de toekomst van de agrarische sector en over water. CDA-raadslid én agrariër Jan Ham leidde de discussie gloedvol in.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie