Kagia kan Koudekerk geen passend vervolg geven

22 november 2007 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Pas met negen tegen elf tegenstanders ontbrandt bij een aantal spelers het gewenste vuur “Kennelijk zijn we nog niet zover bij Kagia dat we na een heel goede partij ook de volgende wedstrijd scherp beginnen”, stelde Jimmy Simons teleurgesteld vast. “Met negen tegen elf werd met meer inzet gespeeld maar nog steeds niet door alle nog in het veld staande spelers. We hebben het vandaag zelf lelijk laten liggen. Daar kan ik niet goed tegen.”

Kagia -RAS 1-2 (1-2)

1-0 Ameral Rijgersberg

Gele kaarten: Ferry Scholten en Ruud Heuseveldt. Rode kaart: Erik Grimbergen.

Tegen koploper Koudekerk werd een week eerder knap met 2-1 gewonnen, thuis tegen RAS startte Kagia niet fel genoeg. Na twaalf minuten leek Niels Bruning door te kunnen breken door het centrum maar de goed uit zijn doel gekomen keeper lag dwars. In de 25e minuut werd een ingestudeerde corner niet geheel volgens afspraak uitgevoerd, mogelijk een teken dat Kagia niet op scherp stond. Even later stond het zomaar 1-0 na een lange hoge bal van Niels Bruning die door Ameral Rijgersberg over de keeper werd gekopt. Lang kon Kagia niet genieten van de voorsprong. Na een mooie combinatie werd de aanval van RAS afgerond met een hoog schot in de korte hoek. Een mooie aanval, maar de verdediging van Kagia zag er niet goed uit. Tegen RAS was dat vragen om moeilijkheden, aangezien ook RAS de thuiswedstrijden op kunstgras speelt. Het spel van de gasten komt goed tot zijn recht op kunstgras, zeker wanneer er ongehinderd kan worden gecombineerd. In de 31e minuut sneden de gasten er weer doorheen, het bleef nog even 1-1. Een onschuldige overtreding leverde een vrije trap op die uit de lucht in een keer binnenkant voet langs de kansloze Sander van der Niet werd geplaatst. Na die achterstand werd Kagia enigszins wakker, in de rust heeft Jimmy Simons daarbij geholpen. Met Arjan van der Lans en Barry Oude Veldhuis voor Niels Bruning en Mark Glas ging Kagia op zoek naar de gelijkmaker. In de 53e minuut gebruikte Jimmy Simons zijn derde wissel: Sander van der Burg verving Ameral Rijgersberg. Vijf minuten later ontsnapte de thuisploeg aan 1-3 toen de bal tegen de kruising kwam. Na een klein uur spelen kreeg Erik Grimbergen rood na een overtreding net buiten het strafschopgebied. Tien minuten later moest Ruud Heuseveldt met een brancard van het veld na een ongelukkig duel. Met negen tegen elf maakte het Kagia RAS lastiger dan daarvoor. RAS speelde de ruimte niet goed uit en bood daarmee het opportunistisch spelende Kagia tot de laatste seconde uitzicht op een gelijkspel. Jeffrey Nijenhuis was er heel dicht bij maar het bleef 1-2.