22 november 2007 om 00:00 Nieuws

Jong Hercules - Hoofddorp 0-1 (0-0)

0-1 Joël Bonsu

Gele kaarten: Vincent Koolbergen en Gert-Jan van Huijstee

“Vandaag heb ik eindelijk mijn ploeg zien spelen zoals ik dat graag wil”, uitte Tafil Markovic zijn tevredenheid. “Negentig minuten lang honderd procent scherp en geconcentreerd. De coaching was aanwezig en afspraken werden nagekomen. Door blessures, schorsingen en werk ontbraken acht spelers, we hadden er precies elf. Voor de wedstrijd heb ik tegen mijn spelers gezegd dat ik vandaag op hen rekende: ‘We hebben genoeg kwaliteit om net als vorig jaar bij Jong Hercules te winnen’. We hadden vandaag wel met vijf of zes doelpunten verschil kunnen winnen. In de eerste helft speelden we scherp en zetten we vroeg druk op de helft van de tegenstander. We hebben vier of vijf honderd procent kansen gecreëerd om op voorsprong te komen maar Vincent Koolbergen, Bart Driessen en Joël Bonsu scoorden niet. Joël scoorde trouwens wel maar zijn goal werd om mij volstrekt onduidelijke redenen afgekeurd. Zowel voor rust als in de tweede helft is ons een strafschop onthouden. In de rust heb ik gezegd dat ik zeker wist dat we de drie punten gingen pakken. Eerst werden schoten van Bart Driessen en Joël Bonsu nog van de lijn gehaald bij Jong Hercules. Maar in de 70e minuut stond Michel Kappen aan de basis van misschien wel de mooiste aanval van de middag, Bart Driessen bereidde verder voor en Joël Bonsu scoorde 0-1. Na dat doelpunt liet Marouane Ghazi zich zakken en we hebben de wedstrijd zonder problemen uitgespeeld. Door deze belangrijke overwinning op een van de concurrenten, doen we volop mee in de strijd om het kampioenschap.”