Hoe lang duurt een rondje recreatieplas?

29 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Sportwethouder Michel Bezuijen en de heer Vermeer, directeur van Dura Vermeer, hebben zaterdag 24 november het officiële startsein gegeven voor het TimePoint systeem bij de recreatieplas Toolenburg. Het tps is een combinatie van elektronische tijdmeting, een ChampionChip en een scorebord dat exact de rondetijd aangeeft. De loper kan de chip bij het bord activeren om vervolgens aan het eind van zijn ronde(n) de eindtijd af te lezen. De tijd wordt ook via internet gepubliceerd.

Direct na de officiële ingebruikname, gingen zo’n tweehonderd lopers van start om zichzelf en het systeem te testen op het parcours van drie kilometer en zeventig centimeter.

De chips waren ter beschikking gesteld via TimePoint die daaraan meteen een goed doel had verbonden, namelijk Right to Play, de stichting van oud-topschaatser Johann Olav Koss. De stichting heeft tot doel sport en spel voor de meest achtergestelde kinderen van de wereld mogelijk te maken. Voordat de lopers van start gingen werd daarom nog een cheque van 1.500 euro overhandigd aan de heer Alleblas, directeur van Right to Play.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie