VVD: ‘inspirerende’ brief over Wmo-plan voldoende

29 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Als het college voor 6 december een ‘inspirerende’ brief naar de gemeenteraad stuurt over wat het volgend jaar allemaal van plan is op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, dan stemt de VVD-fractie voor het Wmo-beleidsplan. Dat zei VVD-raadslid Hans van Bijsterveldt vorige week aan het eind van een lauw raadsdebat over het plan.

Voordat er een definitief besluit valt over het plan, wil de VVD eerst nog met betrokkenen buiten de raad in gesprek. Dat gebeurt komende maandag 3 december tijdens het maandelijkse politieke café in hotel-restaurant De Beurs in Hoofddorp. Behalve raadslid Van Bijsterveldt voert ook de voorzitter van de Wmo-raad, Jan Kerver, hier het woord. Het debat begint om 20.30 uur.

Het debat vorige week in de raad verliep teleurstellend. Een week eerder vuurden de fracties nog veel kritische vragen af op Wmo-wethouder Tom Horn. Na een uitvoerige brief van de wethouder was die kritische houding vorige week vrijwel verdwenen. Tot een onderling debat kwam het ook niet, omdat de tijd opnieuw opging aan het stellen van vragen. Vooral HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens maakte zich daar boos over.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie