‘Website van gemeente hoort altijd in de lucht te zijn’

29 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - “De website van de gemeente hoort altijd in de lucht te zijn.” Dat zei raadslid Ron Heimerikx van de HAP vorige week tijdens de raadsvergadering in reactie op het bericht dat de site van de gemeente die dag deels onbereikbaar was. Volgens wethouder Herman Tuning, verantwoordelijk voor de gemeentelijke website, was vooraf bekend dat onderdelen van de site tijdelijk buiten gebruik waren wegens regulier onderhoud.

Heimerikx maakte zich er druk over dat deze werkzaamheden tijdens kantooruren werden uitgevoerd. “Een gemeente als Haarlemmermeer moet digitaal altijd bereikbaar zijn. Burgers hebben nu een tijd geen diensten kunnen bereiken. Waarom is dat onderhoud niet ‘s nachts uitgevoerd? Ik kom op voor de belangen van de burgers en buitenlui.”

Het raadslid raadde de wethouder aan een volgende keer een alternatieve server in te schakelen, die de bezoekers van de site waarschuwt. “Ik ga er echter vanuit dat het overdag niet meer voorkomt.”

De wethouder gaf toe dat het voor sommige burgers misschien lastig is geweest dat de site tijdelijk uit de lucht was. Hij zegde toe uit te zoeken of het voortaan ‘s nachts kan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie